Tek Türkiye Dizisi

31 Aralık 2008 Çarşamba

Tek Turkiye 50. Bölüm

Tarık büyük bir savaş başlatıyor

Tek Türkiye bu hafta yine heyecan dolu bölümüyle ekrana geliyor:

Tarık Zeynep’i iyileştirmeye çalışırken, Zeynep için umutlar tükenir...
Bu arada Şivan, tüm planlarını birbir uygulamaktadır. Köylü acı haberle yasa boğulurken, Tarık, köylüyü toplar ve teröre karşı büyük bir mücadele başlatır. Bu mücadelenin lideri olan Tarık, köylünün kurtuluş ümidi olurken, Şivan boş durmayıp bir hanini Tarık’ı öldürmesi için gönderir.

Şehmuz’un ise oyunları yavaş yavaş ortaya çıkmaktadır. Şivan bu sefer amacına ulaşabilecek midir? Şehmuz açığa çıkan oyunlarını nasıl kapatacaktır? Tarık, büyük mücadele için nasıl planlar yapacaktır?



tek türkiye

Yapımcı
Salih Asan
Yönetmen
Çelik Berksoy
Oyuncular
Ozan Çobanoğlu, Sabri Özmener, Murat Çobangil, Özlem Akınözü, Özgül Sağdıç
Yayın Günü ve Saati
01 Ocak Perşembe 19:40

30 Aralık 2008 Salı

Tek Türkiye`nin sevilen oyuncuları öğrencilerle buluştu

  Tek Türkiye`nin sevilen oyuncuları öğrencilerle buluştu Haber
 Tek Türkiye`nin sevilen oyuncuları öğrencilerle buluştu

Tek Türkiye dizisinin sevilen oyuncularından Sabri Özmener(Muhtar Şehmuz), Çetin Azer Aras(Sabo) ve Pervin Balcı(Rabia) izleyicileriyle buluştu.

Ülkü Ulusoy İlköğretim Okulu`nda düzenlenen panele Tek Türkiye dizisinin muhtarı Şehmuz, Sabo ve Tarık`ın üvey annesi Rabia hanım katıldı. Panel başlamadan küçük tiyatrocu çocukların Tek Türkiye dizisini canlandırmasını dizinin oyuncuları ilgiyle izlerken, muhtar rolünü canlandıran Sabri Özmener, küçük tiyatrocuların fotoğrafını çekti. Dizinin meraklıları tarafından `Muhtar seni hiç sevmiyoruz.` hitaplarına maruz kalmasına rağmen Sabri Özmener büyük ilgi gördü.


 Böyle bir sevgiyi hiçbir yerde görmediklerini ifaden eden Özmener, çok önemli bir toplumsal projeye imza atıklarını söyledi. Zaman zaman dizideki rolü nedeniyle gerçek hayatta tepki aldığına değinen Özmener, son bölümde gözyaşlarına hakim olamadığını ve rolünden nefret ettiğini belirtti. Perşembe günleri dizinin yayınlandığı saatte Güneydoğu`da bazı yerlerin elektriğinin kesildiğine dikkat çeken Özmener, dizideki amaçlarının aydın insan profilini ortaya çıkarmak olduğunu sözlerine ekledi. Sabo rolünü canlandıran Çetin Azer Aras da oynadıkları rolün çok önemli olduğunu, kendilerinin kötü rolünü iyi oynayarak iyi insanların değerinin anlaşılmasını sağladıklarını söyledi. Dizi oyuncuları panel sonrası sevenlerine imza dağıttı.

25 Aralık 2008 Perşembe

Tek Turkiye 49. Bölüm Fragman İndir İzle

49. Bölüm Fragmanını İzle





Tek Türkiye - 49.Bölüm Fragmanı Tıklayıın indirip izleyin:

http://rapidshare.com/files/176465485/TEK.TURKiYE-49.bolum.FRAGMAN-samanyoluFanlari.com.wmv

Dizide bu hafta neler oluyor?

Tek Türkiye'nin bu haftaki bölümünde, Şivan ve adamları Karalı köyünü ateşe verir. Berfin, ateşe verilen evde son dakikalarını yaşamaktadır. Tarık kız kardeşini kurtarmak için mücadele ederken, gerçeği öğrenen Hamit, ağabeyisi Rojhat'ı öldürmeye yemin eder. Samanyolu / 19.40

Tek Türkiye Dizi Setinde Oyunculara Katmer İkramı

Resim

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinden 145 kilometre uzaklıktaki Konya'nın Meram ilçesine bağlı Karaali köyüne giderek burada çekimleri yapılan Tek Türkiye dizisinin setinde rol alan oyunculara katmer ikramında bulundular.


Samanyolu Televizyonunda Perşembe akşamları yayınlanan ve başrollerinde Ozan Çobanoğlu, Sabri Özmener, Murat Çobangil ve Özlem Akınözü gibi oyuncular yer aldığı yokluklar içinde yaşayan Güneydoğu insanının yardımına koşan kahraman bir doktorun hikayesinin anlatıldığı Tek Türkiye dizisini hayranlıkla izleyen Şarkikaraağaç’lı bir grup vatandaş ilçeye 145 kilometre uzaklıktaki Konya’nın Meram ilçesine bağlı Karaali köyüne giderek dizi setinde rol alan oyunculara beraberinde getirdikleri katmer böreğini ikram ettiler. Dizi oyuncularıyla birlikte katmer yiyen dizi hayranları oyunculardan yeni bölümler hakkında bilgi almayı ihmal etmezken dizi oluncularıyla fotoğraf çektirdiler.

Tek Türkiye

Şivan Şehre İnmek İstiyor...

Resim
Şivan şehre inmek istiyor...

Türk izleyicisi Süleyman Karadağ'ı her ne kadar Doğu'yu konu alan filmlerdeki rolleriyle tanısa da, "Tek Türkiye"deki Şivan karakteri ile sivrildi televizyonda. Samanyolu'nda perşembe günleri yayınlanan dizide terör örgütünün elebaşısını oynayan Karadağ, dizideki kötülüklerinden çok şivesi ve oyunculuğuyla konuşuluyor...


Tiyatro eğitimi olmayan; ancak Yeşilçam ekolünden geldiğini söyleyen Karadağ, bugüne kadar rol aldığı 12 filmin tamamında 'Göç' ve 'Tek Türkiye'deki gibi Doğu'da yaşayan vatandaşların yaralarına parmak bastığını söylüyor. Karadağ, "Tek Türkiye'yi gören yapımcılar, yönetmenler arıyorlar. Doğu Destanı diye bir proje için aradılar. Anadolu motifine çok yakışıyorum herhalde. Ancak Tek Türkiye'nin finali ile 'Doğulu' kostümümü çıkaracağım. Biraz da şehir öyküleri oynamak istiyorum." diyor. Aslen Kafkas göçmeni olan ve Kars'ta doğan Karadağ, Kürtçeyi çok az biliyor. Şivan karakterinin seslendirmesini de kendisi yapan oyuncu, Karadeniz, Yörük ve Erzurum ağızlarını da çok iyi konuşuyor. Dizide kendi sesiyle oynayan iki kişiden biri olan Karadağ, daha önce de pek çok filmin seslendirmesini yapmıştı...

'Şivan amca, ne olur iyi ol'

Şivan'ı görüp de 'kötü adam' rollerinin aranan ismi diye düşünebilirsiniz Süleyman Karadağ için. Ancak oyuncu daha önce hiç kötü rolde oynamamış. Yalnızca küçük bir mafya babası rolü bulunuyor 'kötü' dediği... Şivan karakteri için de geniş bir araştırma yapmış. Hatta kostüm konusunda dizinin sanat yönetmenine fikir vermiş. Gerek ses rengi, gerek ata binmesi gerekse dağ çekimlerindeki refleksleriyle gençlere oyuncu koçluğu da yapan Karadağ, Şivan'ın halk tarafından çok sevilmesi ile ilgili olarak, "Kötüyü sevdirdim. Şivan'ın içinde de bir insanlık kırıntısı var. O da espri yapıyor, gülüyor. Belki de seyirci buradan küçük bir sıcaklık buluyor. Şu ana kadar terörist diyeni duymadım. Özel bir seyirci kitlemin oluştuğunu biliyorum. Ama tabii ki bu bir ekip işi. Bana göre Şivan, değerlerini yitirmiş biri. Sonuna gelince; hem kendi yaptıklarının hesabını kendinden soracak hem de ona bunları yaptıranlardan soracak..." diyor.

Gittiği her yerde el üstünde tutulan Karadağ, onlarca panele ve söyleşiye katılmış. Bir okulda küçük bir çocuğun söylediği 'Seni çok seviyoruz Şivan amca, ne olursun iyi ol. Doktor ve öğretmeni sen koru.' sözü bir türlü aklından çıkmıyor. Bazı televizyon eleştirmenlerinin Şivan karakteri ile ilgili yazdıkları yazılara da anlam veremeyen Karadağ, 'Tek Türkiye'nin izlenme oranlarıyla ilgili olarak da, "Çok izlendiğini biliyorum. Terör bu ülkenin kanayan yarası, bu dizi bunu anlatıyor. Halk arasına girip anket yapın, reytinglerimizden çalındığı ortaya çıkacaktır. AB ölçümlerini yapanlar her bölgeden bin kişiye sorsunlar bakalım neyle karşılaşacaklar? Reytingler sadece İstanbul çevresinde ölçülmez. Sırf kanal kurtarmak için reytingleri yükseltilen programlar var." şeklinde konuşuyor.

Oyuncu, usta-çırak ilişkisinden bahsederken de Yeşilçam'da yetiştiğini gururla anlatıyor. Teknolojiye rağmen eski filmlerin tadını bulamadığından dem vuruyor, sonra da... Ekrandaki sert görüntüsünün altında, esprili ve sevecen bir kişiliği var Şivan'ın... İçinden geldiği Doğu'yu ve kültürünü önemsediğini ise şu cümleyle özetliyor: "İnsanların iki şeyine saygı göstereceksin. İlki ananesine, ikincisi ise ekmeğine..."


"TRT'nin Kürtçe açılımı geç kalmış bir uygulama. Yıllar önce yapacakken yasaklar yüzünden yapılmadı. Oysa 'Tek Türkiye'de Kürtçe müzik de çalıyor dublaj da altyazı da var. Kimin daha aydın olduğu ortada."

http://www.samanyolufanlari.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=5529