Tek Türkiye Dizisi

21 Haziran 2009 Pazar

Tek Türkiyenın Dila hemşiresi ile özel röportaj


TEK TÜRKİYE'Yİ ANLATTI
"Tek Türkiye’nin romanını okusaydım, onu anca bu kadar güzel hayal ederdim!..."

Yavaş yavaş en büyük alışkanlığımız Tek Türkiye’mize veda etmeye hazırlanıyoruz!.. Birkaç ay dahi olsa bu güzel yüzleri ekranda görememek hepimizi şimdiden üzüyor!... Ve Tek Türkiye oyuncularından sezon finali sohbetimizi yoğun talep üzerine Dila karakteri ile Müjgan Gönül’e ayırdık!.. Hepinizin ilgisini çekecek muhteşem bir söyleşi sizleri beliyor!..

Medyayı bir hayli meşgul eden, başarısıyla parmak ısırtan dizi Tek Türkiye’nin duygusal güzeli “Dila” ile hayranları arasındaki ilişkiye görüp de imrenmemek elde değil. Tek Türkiye tutkunları dizide ki Dila hemşire için “ Tek Türkiye, bir dizi değil de roman olsaydı ve ben bu romanı okusaydım, Dila karakteri gözümde aynı dizideki Dila kadar güzel olurdu” diyor.

Oynadığı rolü ile o kadar benimsemişler ki Dila’yı adının Müjgan Gönül olduğunu bile bile onu Dila Hemşire olarak anıyorlar. Set arkadaşları da onun için “en az kendi kadar narin bir kişiliği var, görünüşü gibi narin biridir Müjgan” diyor. Cast’dan arkadaşları ise, “ Müjgan ile sorun yaşamak için, sorunlu olmak lazım, o kadar mülayim ve iyimser bir kız ki birçok konuda bize yardımcı oluyor” diyor.

Hayranlarına dizide tanıdığınız Dila’yı birde gerçek Müjgan Gönül olarak düşündüğünüz de aklınıza ne geliyor diye sorulduğunda, sevenleri “ işini zevkle yapan, asla hırsa, şöhrete kapılmayacak gibi duran, çok yardımsever bir insan olarak tanımlıyoruz” diyorlar.

Hakkında bu kadar olumlu düşünülen, bu kadar sevilen Müjgan Gönül kimdir? Kaç yaşında, nerelidir? Söz Müjgan Gönül’ün. Yani Dila Hemşirenin!..

1985 İstanbul doğumluyum. Tekirdağ, Saray’lıyım. Lise öğrenimimi tamamladıktan sonra, gösteri sanatları merkezi oyunculuk bölümünde 2 yıl oyunculuk eğitimi aldım, pantomim ve klasik bale üzerine çalışmalar yaptım kısa bir süre, özel bir tiyatroda da 2 yıla yakın çalışmam oldu. Ve şu an bildiğiniz üzere Tek Türkiye projesinde Dila karakterini canlandırıyorum.

İlk oyunculuk denemeniz ne zaman oldu?

Oyunculuk serüvenim lisede okurken okulumuzun tiyatro kulübüne girmemle başladı. Liseler arası düzenlenen bir festival için oyun hazırlıyorduk, Türkmen düğünü adlı tiyatro eserinde ben Elif karakterini canlandırıyordum. Katıldığımız festivalin son günü bir ödül töreni düzenlendi, hiç ummadığım bir sürpriz oldu benim için, o gün oradan bir ödülle ayrıldım. Geleceğe umut vaat eden bayan oyuncu ödülünü jüri bana layık görmüştü, eve gelene kadar ayaklarımın yere basmadığını söyleyebilirim. Yaşadığım onur, gurur ve mutluluğun etkisiyle bu yola baş koydum.

Müjgan Gönül’ün hayalindeki meslek nedir?

Küçük bir kız çocuğu iken de, şu anda da hayallerimi süsleyen tek meslek oyunculuk oldu.

TV dünyasında kendinizi en son nerede görmek istersiniz?

Sosyal sorumluluk içeren, anlamlı, insanlığa faydalı projelerde yer almış olmak, ve beni tanıyan insanlardan kötü sözler işitmemiş olmak, benim için yeterli.

Tek Türkiye sezon finali geldi, sette durumlar nasıl? Daha bir tempo mu var?

Sette ilk günden bu yana hep yoğun bir tempo var. Sezon finalinin yaklaşması hepimizi çok heyecanlandırıyor tabi, merakla 74. bölümü bekliyoruz. Sette hem mutluluk var, hem hüzün. Kendi adıma şimdiden o burukluğu yaşamaya başladım bile. Bir sonraki bölümün senaryosunu merak etmemek, çektiğimiz bölümün nasıl olduğunu, dört gözle Perşembe günlerinin gelmesini beklememek hüzünlü ve sıkıcı kısmı. Ama ailemin yanında olacak olmak, arkadaşlarımla vakit geçirmek ve dinlenmek mutlu eden tarafları olacak İnşallah.

Yaz geldi, sette havalar nasıl?

Akşam saatlerinde çalışmak çok keyifli, fakat öğle saatlerinde dış çekimlerde biraz zorlanıyoruz, çok yakıcı bir güneş var Konya’da. Ama şikâyet etmiyoruz soğuklardan çok daha iyi.

Tek Türkiye’ de Dila hariç bir karakter beğenin ve onu oynayın deseler, hangi karakteri seçerdi Müjgan Gönül?

İyi ve kötü tüm karakterleri çok anlamlı Tek Türkiye’nin, onlara can veren tüm oyuncular da çok başarılı. Hepsini oynamak isteyebilirdim ama ben yine de Dila derim.

Düşündüğünüz bir sinema projeniz var mı?

Dizinin araç, sinemanın amaç olduğunu düşünenlerdenim, her oyuncunun hayallerinden biridir sinema filminde rol almak. Çok isterim tabi, ama şu an gündemde olan bir sinema projesi yok.

Seyirci Dila ya çok alıştı, ekranlarda onu görmek bazıları için büyük bir alışkanlık haline geldi peki Tek Türkiye bittikten sonra yine Müjgan Gönül’ü ekranlarda görebilecek miyiz? Size uygun gelecek, Dizi, reklam tekliflerine evet der misiniz?

Bende Dila’ ya çok alıştım.Sizinde dediğiniz gibi gelecek uygun projelere gururla, seve seve evet derim.

Yemekle aranız nasıl, en sevdiğiniz yemek?

Pekiyi sayılmaz, çünkü çok iştahlı biri değilim. En sevdiğim yemeğe gelince tüm zeytinyağlı sebze yemeklerini severim.

Takip ettiğiniz bir dizi var mı?

Yoğun çalışma temposundan pek mümkün olmuyor, ama ne yapıp edip Tek Türkiye’yi izlemeyi başarıyorum.

Müjgan Hanım, çocukluğunuzdan bu yana sizde kalan bir huyunuz var mı? Büyükleriniz çocukluğunuz hakkında ne der?

Gezmeye çıkılmadan önce çok heveslenirdim, herkesten önce koşa koşa ben gitmeye çalışırdım, fakat gittiğimiz yerlerde de huysuzluk yapardım, sıkıldım eve gidelim diye. Zaman zaman hala bu ruh halinde olduğum oluyor ama artık sıkılsam da belli etmemek için elimden geleni yapıyorum. Çocukluğuma gelince çok yaramaz olduğumu ve avazım çıktığı kadar bağırarak ağladığımı anlatır hep büyüklerim. Baya yaka silkmişler ben büyüyene kadar.

Evlilik konusu hakkında ne düşünüyorsunuz? Özellikle bir gençlerin doğru bir evlilik için neleri kat etmesi gerekir?

Yeryüzündeki en kutsal kurum aile. Ve bu kurumun kurucuları olan bir birey olarak yapacağınız en zor iş uygun bir eş seçimi. Uygun ve doğru seçimden sonra kalan şey mutluluğu ve yaşamı paylaşmak. Genç kız ya da genç erkeğin olgunlaşmış olması, yaşam felsefesini kafasında oturtmuş olması, kat etmesi gereken en önemli yol.

Yeşilçam deyince neleri hatırlıyorsunuz?

Hepimizi ekrana kilitleyen, defalarca izlediğiniz halde sıkılmadan aynı lezzetle tekrar tekrar izlenen filmler, samimi ve sıcacık oyunculukları hatırlıyorum.

Sizin için olmazsa olmaz en önemli üç şeyi sıralayın desek ne derdiniz?

Hayatımda hiç olmazsa olmazlarım yoktur, bugün elimizde olanın yarın olmayacağı bilincinde olmaya çalışırım her zaman.

Müjgan Gönül’ün bazı konularda “ Dila” karakterine nasihatleri olduğunu okumuştuk medyadan, peki “ Dila “ karakterinin Müjgan Gönül’e verdiği önemli mesajlar var mı?

Sabrı ve sükûneti Dila karakteriyle yeniden keşfettim, Dila bir hayal ürünü evet ama Dila’nın güzel huylarını örnek alarak gerçekleştirmek hayat vermek bizim elimizde.

İstanbul’un sizin için ayrı bir yeri var mı? Sizin için İstanbul ne ifade ediyor? En çok hangi semtini seviyorsunuz?

Olmaz mı hiç? Doğup büyüdüğüm şehir. Hemen hemen tüm anılarım bu şehre, bu şehrin insanlarına, bu şehrin semtlerine ait. Hiç bu kadar ayrı kalmamıştım İstanbul’dan, burada daha bir kıymetini anladım. Yaşamak zor olsa da bir o kadar renkli ve güzel İstanbul’da… Her semtinde ayrı bir doku ayrı bir hikâye ve güzellik var. En çok sevdiğim semtine gelince, Büyükada.

7. Türkçe Olimpiyatları hakkında ne düşünüyorsunuz? 115 farklı ülkenin 700 farklı çocuğu Türkçe eserler canlandırıyorlar, Türkçe konuşuyorlar size neler hissettiriyor bu gösteriler?

Son zamanlarda yapılan en önemli organizasyon Türkçe olimpiyatları. Her yıl takip etmeye çalışırım. Her geçen yıl daha büyük bir coşkuyla katılımın artması değerinin anlaşılması beni çok mutlu ediyor, gururla izliyorum bu gelişmeleri. Olimpiyatlara katılan çocukların bir kaçıyla tanışma fırsatım da oldu bu sene, her biri çok özel, çok ahlaklı, seçilmiş çocuklar, canı gönülden destekliyorum hepsini, umarım Türkçe ve Türkiye hayatlarının bir köşesinde daima olur. Geleceğimize en güzel yatırım bu çocukları yetiştirmek Türkçeyi öğretmek, Türkiye’ye davet ederek toplumumuzu tanıtmak. Onları yetiştiren dünyanın bir ucuna giderek oralarda hizmet veren tüm öğretmenlere de sonsuz teşekkürler ediyorum bir Türk genci olarak. Çok büyük bir vazife her yiğidin harcı değil, helal olsun her birine.

* * *

Gerek yurtiçi gerek yurtdışı birçok organizasyonlara katılıp, bir yandan sezon finali için büyük bir gayret ile çalışan Müjgan Gönül, sevenlerinin kıymetini çok iyi bilen oyunculardan biri. Yarın akşam Samanyolu ekranlarında sizi muhteşem bir sezon finalinin beklediğini hatırlatan ve tek tek bütün severlerine selamlarını ileten Müjgan Gönül’e teşekkür edip, başarılar diliyoruz!..

TEK TÜRKİYE DUYGUSAL BİR MANZARA İLE VEDA ETTİ

Tek Türkiye Sezon finaline İkincilikle girdi!....

Samanyolu Televizyonunun en başarılı yapımlarından biri olan Tek Türkiye, dün sezon finaline girdi. Tek Türkiye’yi diğer dizilerden ayıran en önemli özelliklerinden biri seyircilerin sadece diziye değil sete de gösterdiği yoğun ilgiydi. Sette çalışma olduğu zamanlar gece demeden gündüz demeden seyirciler 74 bölüm boyunca oyuncuları seyretmeye çalıştı, bir şekilde onlara yakın olmak istedi.

Muhakkak ki dizinin samimiyetinde ve ekranlara bu kadar sıcak yansımasında sete içindeki sevgiyi de getiren seyircilerin etkisi çok büyük. Oyunculardan Şehmuz Muhtar, Sabri Özmener, Zelal Anne, Özlem Akınözü, Dila, Müjgan Gönül, Berfin, Özgül Sağdıç gibi oyuncular sete gidip ortamı görenlerin büyük sevgisini başarmayı kazandı. Onların mütevazi duruş ve sıcak kanlılıklarından etkilenen seyirci, onları ekran başında da yalnız bırakmadı.

Bu süreç böyle işlerken medyada bu başarılı ekibe gereken önemi gösterdi. Ekip, yurtiçi, yurtdışı birçok davete, ödül törenine katıldı. Aldıkları plaket ve ödüllerin sayısı gün geçtikçe arttı. 74 bölüm boyunca büyük bir fedakârlık sergiledi oyuncular. Konya’da ki veda yemeğine katılan hikayeciler, yapımcılar, oyuncular hepsi aynı şeyi söyledi; “ Gelip ortamımızı bir görün, inanın sevmeden bu yola baş koymadan yapılacak iş değil bizimkisi, mesaj çok değerli olunca zorluğu da artıyor, güzel şeyler basit kazanılmıyor, biz bu başarıları gördükçe bütün bu zorlukları gülümseyerek karşılıyoruz” dedi.

Yeni sezonun hikâyesini oldukça merak eden oyunculara hikâyeci arkadaşlar “ Her an her şey olabilir” diyerek ser verip sır vermedi. Şimdi herkes memleketlerine, tatile gitti. Konya halkı, “tüm Türkiye gibi ekranlarda diziyi, sette oyuncuları çok özleyeceğiz” dedi.

Sezon finali daha yayınlanmadan “ Sezon finali kelimesini bile duyunca duygulanıyorum, Tek Türkiye seyretmeden geçecek Perşembe’leri düşünmek bizi çok üzüyor” deyip, gözyaşlarını tutamayan seyirciler herkesi duygulandırdı. Birçok izleyicide sezon finali sonrasında, Şivan’ın eşi ve çocuğunun öldürüldüğü sahnede çok duygulanıp, gözyaşlarını tutamadıkları belirtti. Buruk bir şekilde, duygusal veda eden Tek Türkiye, ağlayan gözleri güldürecek yeni sezonuyla şimdiden merakla bekleniyor.

Dizi oyuncularından Zelal Anne, sezona veda ederken, “ Çok yorulduk, ama alnımızın akıyla bu işi başardığımız için gurur duyuyorum diyerek, herkese hayırlı tatiller diledi. Dila Hemşire ise “ çok zor bir çekim süreci geçirdik ama set ortamına veda etmek beni buruklaştırdı. Dinlenmek tabi ki güzel ama seti çok özleyeceğim” diyerek tüm izleyicilerine onlara verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Ekranların gözdesi haline gelen ve birçok tıp öğrencisinin karakteri ile hayallerini süsleyen Doktor Tarık, Ozan Çobanoğlu ise tıpkı dizide ki durmak dinlenmek bilmiyor. Bir yandan dizi çekimi bir yandan kendine özgü sinema çalışması onu yormamış. İnsanları bilgilendirecek, onları aydınlatacak eserler yapmak için ölene kadar sanata devam edeceğim ve sanatı sadece insanlara anlatmak istediğimi, gerçekleri anlatmak için yapacağım diyen başarılı oyuncunun başta birçok arkadaşı hem Tek Türkiye çekimi hem Devlet Tiyatrosundaki görevi dolayısıyla “sen bu yoğunlukla senaryo falan yazamazsın” demiş. Fakat Çobanoğlu, kendisine inanan Tek Türkiye ekibindeki arkadaşları ve yönetmeni Naci Çelik Berksoy’ un da yardımıyla bu senaryoyu bitirmiş. “Sinema filmi çekmek Türkiye şartlarında maalesef çok zor, tek başına imkansız maddi manevi size destek veren ve inanan insanlar bulmak zorundasınız ve çok şükür ki ben de bu insanlarla karşılaşıyorum” diyerek çalışmalarının olumlu yönde gittiğini belirten oyuncu kendisinden desteğini ve duasını esirgemeyen tüm sevenlerine teşekkür etti.

Türkiye’de gayretli çalışması sonucu yıldızı parlayan nadir oyunculardan biri olan Ozan Çobanoğlu, son olarak genç arkadaşlarıma seslenmek istiyorum diyerek “ Önemli olan bir şeyi başarmak değil, çalışmak. Çalışırsalar bir gün mutlaka başarıya ulaşacaklardır. İnanmak en büyük erdemdir. “ dedi.

Hiçbir emeğin zayi olmayacağına inanan oyuncu Çobanoğlu’nun sinema projesinin bu düşünceler ekseninde mutlaka çok faydalı ve estetik bir çalışma olacağına inanıp, reyting sıralamasında ilk üçten hiç düşmeyen, sezon finalinde ise en çok seyredilen ikinci program olmayı başaran

Tek Türkiye Ekibinin tüm oyuncularına gösterdikleri emek ve çabalar için teşekkür ediyoruz..

Tek Türkiye sezona veda etti


Çekimleri Konyanın Sille/Tatköyde yapılan Samanyolu televizyonunun sevilen dizilerinden Tek Türkiye, Akın Marina Restaurantta düzenlenen toplantı ile sezona veda etti.

Dizi oyuncuları, teknik ekip ve yönetim kadrosunun da bulunduğu programa, dizinin solisti olan Türk Halk Müziği Sanatçısı Gökmen ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan da katıldı.
Böyle bir dizinin Konya’da çekiliyor olması için çok çalıştığını ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, dizinin hedeflerinin ötesine gittiğini, daha da öteye gideceğini umduğunu söyledi. Tek Türkiye dizisinin 74 bölümü geride bıraktığını ifade eden Yapımcı Salih Asan, “Dizimiz şu ana kadar acısıyla tatlısıyla 74 bölümü geride bıraktı. İnşallah daha nice 74’lere… Her şey Tek Türkiye için…” dedi. Dizi oyuncularının yoğun alkış ve tezahüratlarıyla bir selamlama konuşması yapan Yönetmen Gürsel Ateş de çok iyi bir ekiple çalıştığı için her şeyin daha kolay ve güzel olduğunu dile getirdi. “Sanatçı aslında metafizik bir kahramandır” diyen STV Genel Müdür Yardımcısı Rıdvan Kızıltepe de sanatla bağlarını koparmış, sanatı toplumda gerektiği yere koyamamış toplumların gelişmeye yönelik çok şey kaybedeceğini söyledi. Konuşmalardan sonra mini bir konser veren dizinin solisti Türk Halk Müziği Sanatçısı Gökmen, seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla dinleyenlerin gönlünü fethetti

Tek Türkiye 74. Bölüm►►Sezon Finali'ne Kaliteli YORUMLARINIZ





Tarık ve Dila nikah masasında.

Tek Türkiye, sürpriz ve heyecan dolu sezon finali ile ekrana geliyor. Sağısu Köyü’nde düğümler yavaş yavaş çözülüyor. Kezban, annesinin Aysun olduğunu öğrenirken, Şivan oğlu için kendisini Zeliha’ya bir kez daha affettirmeyi dener. Tarık, Dila’yı evliliğe ikna etmeye çalışırken beklenmedik ile kendilerini teröristlerin arasında bulurlar. Tarık şimdi Botan’ı hayata döndürmek zorundadır. Fakat, bu onu babasına bir adım daha yaklaştırmıştır. Tam her şey çözüldü derken, kimsenin beklemediği şok bir gerçek Tarık ve Dila’nın düğün gününde ortaya çıkacaktır.








fragman:

13 Haziran 2009 Cumartesi

'Tek Türkiye'den rahatsız olan zihniyeti anlamak zor'

Ergenekon tutuklusu Serdar Öztürk'ün ofisinde ele geçirilen ve dün Taraf gazatesinin manşetten verdiği 'İrticayla Mücadele Eylem Planı' belgesi kamuoyunda şok etkisi yaptı. Belgenin satır aralarında medyanın, özellikle de reyting rekorları kıran Show TV'deki 'Kurtlar Vadisi Pusu' ile Samanyolu'nun iki dizisi 'Tek Türkiye' ve 'Kollama'nın da adının geçmesi dizilerin yapımcılarını şaşırttı. Adı geçen diziler hakkında olumsuz haberler yaptırılarak kamuoyundaki güvenilirliklerinin zedelenmesini hedefleyen eylem planına ilk tepki Samanyolu Yapımlar Koordinatörü Yunus Aylıdere'den geldi. Tek Türkiye'nin, barışı ve kardeşliği sabote eden terörün gerçek yüzünü anlattığını söyleyen Aylıdere, "Ülkenin birlik ve beraberliğinden, milletin huzurundan yana olan bu diziden; kim, neden rahatsız oluyor? Tek Türkiye'yi tehlikeli bulanlar kimin ve neyin savunuculuğunu yapıyor? Bu sorunu anlatırken ilaç reçetesi yazar gibi basma kalıp bir çözüm sunmuyor dizi. Terörün asla çözüm olmadığını; çözümsüz gibi gösterilen bu sorunun en azından kanla çözülemeyeceğini söylemeye çalışıyor. Özetle barış, sevgi ve kardeşlik dilinde konuşmak gerektiğini söylüyor." diyor.

Samanyolu'nda perşembe günleri ekrana gelen 'Tek Türkiye', Güneydoğu'da nasıl bir oyunun döndüğünü, kardeşi kardeşe kırdıran örgütün kimlerle nasıl bağlantılar içinde olduğunu gösteriyor. Düşman edilmeye çalışılan insanların birbirini anlaması için neler yapılması gerektiğinin de altı çiziliyor dizide. Yıllardır ülkenin doğusunda yaşanan, ama aslında tüm Türkiye'nin en büyük sorunu olan Kürt meselesiyle ilgili gerçekleri izleyicisiyle paylaşan Tek Türkiye, hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını da gösteriyor.

Tek amaçlarının barış ve kardeşliği yaymak olduğunu söyleyen Aylıdere, 'Kollama' dizisinin de adının belgede geçmesine bir anlam veremiyor: "Dizide devletin içine yuvalanmış ve adeta devlet adına hareket eden karanlık yapının ülkeyi kaos ortamına taşıması anlatılıyor. Toplumu bölmek isteyenlerin ve dindar hayat tarzında olanları töhmet altında bırakanların ipliği pazara çıkarılıyor. Kaos oluşturmak için gerektiğinde kendi adamlarını ortadan kaldıranların neyi amaçladıklarını izleyicinin bilmesi kimi rahatsız ediyor?"

Tek Türkiye Kollama Ve Kurtlar Vadisi Pusu Hedefte Mi...




Bu gün Taraf gazetesinde yayınlanan andıçta son zamanlarda ülkemizdeki karanlık oyunları ve Ergenekon sürecini işleyen diziler olan Tek Türkiye Kollama ve Kurtlar Vadisi Pusu hakkında bakın neler yazıyordu...

Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlandığı iddia edilen eylem planında televizyonlarda yayınlanan bazı diziler de hedef alınmış .

Eylem planında Kurtlar Vadisi, Kollama ve Tek Türkiye benzeri dizilerin kamuoyunu yanlış yönlendirdiği ifade ediliyor: “Bu diziler hakkında olumsuz haberler yaptırılarak her üçünün de kamuoyundaki güvenilirliğinin yitirilmesi sağlanmalıdır”-

Vatandaşlar tarafından yoğun olarak izlenen ve gündemdeki olaylar hakkında kamuoyunu yanlış yönlendiren, Kurtlar Vadisi, Kollama ve Tek Türkiye benzeri diziler hakkında olumsuz haberler yaptırılarak söz konusu dizilerin güvenilirliğinin yitirilmesi sağlanacaktır.

Altın Kelebek Jüri Özel Ödülü Tek Türkiye'nin!












Tek Türkiye'ye



Altın Kelebek Ozan Çobanoğlu ve Naci Çelik Bersoya ödülleri verilirken resimleri:


Hürriyet gazetesi her yıl verdiği Altın Kelebek ödülleri sahiplerini buldu.36. Altın Kelebek 2009 Ödülleri sahiplerini buldu. Sanat, sosyete ve iş dünyasından yaklaşık bin davetli Türker İnanoğlu Maslak Show Center'da biraraya geldi.Geleneksel "Altın Kelebek 2009- TV Yıldızları Yarışması", bu yıl da sanat dünyasının zirvesindeki isimleri belirledi. Her yıl Hürriyet okuyucularının oylarıyla kendi alanlarında en başarılı olan isimlerin seçildiği yarışmanın final gecesi gerçekleştirildi. Sanat, sosyete ve iş dünyasından yaklaşık bin davetlinin katıldığı gecede, sanat dünyasının zirvesindeki isimleri, halkın oylarıyla kazandıkları bu ödüllerin haklı gururunu yaşadı. Samanyolu TV ekranlarında beğeni ile seyredilen Tek Türkiye dizine özel ödül verildi . Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'ün verdiği ödülü dizi yönetmeni Çelik Berksoy aldı.

Yapım Koordinatörü Yunus Aylıdere, Yapımcı Salih Asan ve Sayın Yönetmenimiz Naci Çelik Berksoy başta olmak üzere emeği geçen tüm oyuncu arkadaşlarımızı ve teknik ekibi canı gönülden kutlarız. Başarımız daim olsun.

11 Haziran 2009 Perşembe

Tek Türkiye Ekibi Kölne Geliyor


11 haziran-14 haziran´09saat: 10:00-20:00Elly-heuss-knapp-realschuleFürstenbergerstr.2651065 mülheim

TEK TÜRKİYE NİN Ayten Karakteri Öldü; Ama Kimse Sevinmedi


Büyük bir hızla sezon finali hazırlanan Tek Türkiye oyuncuları, ısınan hava koşulları ile yorucu çalışmalarına aralıksız devam ediyor.Konusu gittikçe güncelleşen ve gündemi asla bırakmayan dizide birkaç bölüm önce Ayten adlı terörist öldürüldü. Hal böyle olunca Ayten rolündeki, Gamze Karababa, Tek Türkiye setindeki çalışmalarına son verdi...Fakat hikâyecisinden seyircisine herkes Ayten’in ölümüne çok üzüldüğünü söyledi. Çok iyi bir ekip arkadaşı olan Gamze Karababa’nın kötü bir karakteri canlandırmasına rağmen bu kadar sevgi toplaması ilgi çekiciydi.

Dizide birçok kanlı eylemde baş gösteren Ayten rolündeki, Karababa, normalde yolda giderken karıncalara bile dikkat ettiğinden bahsetti. Dizinin mesajlarını ve set arkadaşlarını çok sevdiğini söyleyen Karababa, dizide en çok Zeynep öğretmenin öldürüldüğü sahnede duygulanmış. Bu sahneyi hiç unutamam diyen oyuncunun başka bölümde bir fünye patlayıp dudağına isabet etmiş ve dudağı yanmış. Başarılı oyunculuğu ile Karababa, Tek Türkiye’ye 24. bölümde dahil olmuştu. Oyuncularının büyük özveri ve gayretleri ile ilk üçte tutunmayı başaran dizi herkesi derinden etkileyecek muhteşem bir sezon finali ile yaz tatiline girecek.

TEK TÜRKİYE 73.BÖLÜM


FRAGMAN:




Yıldız, kurşun yağmuruna tutulurken, Botan, ona siper oluyor!... Şivan, Muhtar ile bir olup, karakoldan kaçmak için çalışırken, Bekir, annesinin bitmek bilmeyen kininden dolayı intiharın eşiğine geliyor. Dila, ise tam nikâhı kıyılacakken, Tarık’ın yetişmesi ile büyük bir tehlikeyi atlatıyor ama Tarık’ı anlamamakta kararlı gözüküyor. Tarık, bir yandan duygularını toplayamazken diğer yandan ısrarla babasını bulmaya çalışıyor. Muhtardan babasına dair büyük bir ipucu ele geçiren doktorun hasta ayağına geliyor. Ki bu hasta Tarık’ın birçok yarasının da devasını içerisinde saklıyor. Kezban ise büyük ve ağır bir gerçeği öğrenmek üzere!..Yıldız, Botan ile evlilik hazırlığına başlarken, Önder’in de kampa katılımıyla Yıldız’ı acımasız bir kurşun yağmuru bekliyor. Bu yağmur, ya Botan’ı ya Yıldız’ı alıp götürecek!...

4 Haziran 2009 Perşembe

TEK TÜRKİYE DİZİSİ İZLEYİCİ YORUMLARI

ben kayseriden taner anlı somtaş sarraf dizinizi çok begeni ile ailecek izliyoruz. BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUZ....... saygılarla
TANER ANLI 30.04.2009

dizi gerçekten tam anlamıyla harika,emeği geçen herkese teşekkur ederim,çok anlamlı.ama köye askerin sık sık girmesi ve cetin'in imhaolması daha güzel olur.
Kadir BALCI 30.04.2009

mükemmelsiniz tek kelimeyle
MERYEM GÜLMEZ 30.04.2009

mrb bnde tek türkiynin hstasyım çk gzel bi film hç bitmese yaxx nye frat dziden ayrıdı :( kşke ayrlmydı dlayla çk gzl yıkşıyolardı :)(tek türkiye hyranı esra)
ESRA KÜÇÜK 30.04.2009

dizi cok begeniyorum turkiyedeki olan gercek olaylari anlatiliyor cok seviyorum dizinizi hele zelal baciyida cok seviyorum tarik doktoruda begeniyorum guzel oynuyo karekterini hayatta basarilar dilerim ona insallah guzel biter bu dizinin sonu tesekkurler
naz 30.04.2009

Selam Daha onceleri izlemiyordum Tek Turkiyeyi,babamdan aliskanlik yapti,cok guzel bir dizi haftayi iple cekiyorum,ve herne kadar dizide olsa iste Turkiye gercekleri,ama surekli hainlerin kazanmasi insani gicik ediyor,tebrik ediyorum yapimcilarini..Allah kolaylik versin.
Semra Ipeksoy 30.04.2009

Söyleyecegim o kadar çok şey varkii nerden başlayacagami bilemiyorum.. ama ömrümde nefesimi keserek izledigim tek dizi ve tek yapit buu.. içimizde nefret duygulari başladii... lütfen iyilerde kazansinn alalh rizasi için o çetin deenen karektere ölümlerin an acisini yasatinn ve sakin ama sakınn çetin şivan ve botan denen o karektersizler gerçek hayatta karşima çikmasinlar helede çetin ve botab soysuzu şerefsizim tirnaklarimlaa canlarini alirimm laa çetinn bu yazimi okursan sakın ama sakın halkın içine çıkmaa yemin edderim seni görürsem kanını içerimmm rol oldugunu biliyorumm ama rol da olsaa sen kansiz birisinn
bir türkiye sevdalisi 29.04.2009

cok güzel bi dizi cok duygusal bütün oyuncular süper ....coook iyi oynuyolar gercekci gibi gözüküyor!!! =D...
bahar akdeniz 29.04.2009

bögede oynanan oyunlar çok güzel ortaya konuluyor. çok teşekkür ederiz gözümüz açılıyor. ama hep olumsuz olaylar oluyor. bi rahat yüzü göremeyecekler mi ya içim kararıyo
fatima 29.04.2009

cok güzel bir filim cok seviyorum filimi devam yapin
onur 29.04.2009

bekir ve annEsi diziden birtürlü ayrıLsın örgüt bekiri öLdürsünya nerden cıktı bekir şimdi anneside öLsün çok saçma şivan nasıl birden bire iyi oLuyor artık güzel şeyler görmek istioruz koruculuk sistmei kuruLsun şivan örgütte kaLsın bekir ve annesi ayrılsın diziden Yavuz komutanda artık şivanın karşısına çıkmasın yeter
erdem 29.04.2009

bu diziyi çıkaranlara çok tesekkür ederız.inanın cok anlamlı bir dizi.severek izliyoruz.cevremizde tanıdıklarımızdanda cok sevenler ve izleyenler var.samanyolu tv den yeni guzel diziler bekliyoruz.başarılar
İSMAİL DURMAZ 29.04.2009

cok qüzel bi dizi, bize ne qüzel seyleri hatirlatiyorlar, sevqili peygamberimizi ve yüce rabbimizi.. ve tabii ki de dinimizi.. bide sivan yavas yavas ii biri olacaqina inaniyorum ve o qünü dört qözle bekliyoruuz.. haydii sivan qöster kendinii.. =)
Semra 29.04.2009

Tek Türkiye oyuncularının hepsine teşekkür ediyorum.Önceleri sıklıyordum ama artık perşembe gününün vazgeçilmezi oldu Bazen tekrarlarını da kaçırmıyorum.Hepsinden Allah razı olsun.Özellikle Peygamber Efendimizin işlendiği bölümde çok etkilendim.Şivanı çok seviyoruz. Ondaki olumlu gelişme çok hoşumuza gidiyor. Çetin yüzünden çok geriliyoruz ailecek.Lütfen kötüler kaybetsin.Çetin okadar itici karakterki terörden daha çok nefret uyandırdı bizde.Birde şehidin Şivan ın karşısına çıktığı an çok güzel düşünülmüş.Sizlere birkez daha teşekkürler.Başarılarınızın daim olması dileğiyle
Ayşegül Sarı gül 28.04.2009

hayatımda hiç böyle güzel bir film görmedim her bölümünü heyecanlaizliyorum.başarılarının devamını diliyorum
yakup yiğit 28.04.2009

Dizi süper gidiyor abi inşaallah seneyede devam eder.ailece izliyoruz Ozan abinin oyunculuğu süper artık çetin ne zaman ölecek bıktık artık abicim ya dizi bence Türkiyenin en iyi dizisi
mehmet 28.04.2009

Tek Türkiye Harika Bİr Dizi Emeği Geçen Herkese Teşekkürü Bir Borç Bilirim
harun KAHRAMAN 28.04.2009

cok guzel bidizi ama cetin olayi bitmeli bence cok ön planda abdulle cetin artik Dr. Tarik kazanmali bence ne yaparda yapsin hep kaybediyoda tskler ellerinize saglik
Nurbanu akyol 28.04.2009

sevgili arkadaşlarım inanın tam anlamıyla çok mükemmel bir dizi ülkemizi kenegibi yıllardır kemiren iç ve dış gizli düşmanlar ülkemiz üzerinden pkk ve hizbu denilen değişik tiplerde örgüt kurup halkımızın ansızın zamanlı zamansız tuzaklarına düşürüp binlerce insanlarımızı ve ülkemizi ve doğu kökenli vatandaşlarımıza ağırlık vererek onların saflıklarından yoksulluklarından yararlanıp ülkemiz üzerinden kendi insanlarımızdan bize düşmanlar hazırlayıp içimize girip bizleri her yönleriyle zehirlemeye çalışan ataist düşünceler inşallah başarılı olamayacaklar sizlerin bu tür insanlara hitap eden tam isabetli bu tuzakları ortaya çıkaracak dizi açılımınız bizlere inanın çok ama çokfaydalı oluyor halk artık biliçlendikçe gizli düşmanlar yavaş yavaş kendilerini belli etmeye başladılar nasılmı şimdide ülkenin işsizlik sorunu var onlar son fırsat olarakta bunu kulanıyorlar aman dikkat dizinin bir bölümünün akışınıda buraya aktarsalra çok iyi olur buda bir tezgah ülkeyi nasıl durduracaklarını nasıl baş edeceklerine çare arıyorlar bence işsizlikte gizli düşmanların bir tuzağı onlar öteden beri bu tuzağı hazırlıyorlar işsiz insandan herşey bekliyorlar onlar için hazırbir bombagibi ama sizlerin sayesinde inşalallah imanımızı geçemeyecekler Allahın gazabına uğrayacaklar kazıdıkları tuzaklara düşecekler inşallah bu diziden beklentim bütün gizli örgütü açığa çıkarır inşallah pkk çıktı bunun yandaşı hizbu-kıyam insan kıymak yani dini kullanarak adam kellesi keserler şerefsizler daha neler var neler yıllardır içimizde devletimizi iflak etmeyen o yıllar yılı birtürlü doğru düzgün güngörmedik bunların ülkemizi kenegibi emdiler bu devletin içindeki gizli düşmanlar yavaş yavaş çıkıyor günümüzde kimler kimlermiş artık herkes biliçlendi sanırım dahada çıkacak bu dizi hebsini çıkaracak bize islamı ihlası tavkayı ehli imanı verecek Allahımızı Peygamberimizi bize çok sevdirecek ülkemizi vatanımızı çok sevdirecek Allah hepinizden çok ama çok razı olsun Nurcu kardeşiniz Arif çelik osmaniye
ARİF ÇELİK 28.04.2009

dizinizi çoooooook beyenerek izliyorum dizi mukemmel dizideki butun oyuncuları çooooooook seviyorum özelliklede dila hemşire berfin kezban selma şivan muhatar bunları çooooooooooooooooooooooookseviyorummmmmmmmm başarılar
abdulmelik özkan 28.04.2009

walla dizi çok güzel. bu dizi sayesinde hayatımı düzene soktum beterin netri olduğınu anlayarak halime şükretmeyi mutlulugu bulmayı öğrenmeyi bu dizide buldum.bu dizide emeği geçen herkese teşekkür ederim
Neşat TÜRKÖZ 28.04.2009

bu dizi bitesin türkiyenin gerçekleri karanlıkta kalmasın ins şivan da müslüman olsun ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN
mustafa said koçak 28.04.2009

ben bu diziyi çok beğeniyorum en hakiki kanal bance burası.dizide harika zaten.benim düşüncem en doğru ve en hızlı kanal bizizm samanyaolu yani siz
tuğba ekici 28.04.2009

Merhaba ben dizinizi beğenerek izliyorum fakat dizideki karakterlerden biri olan abdüle vermiş olduğunuz seyda isminin doğru olmadığını düşünüyorum çünkü bu ismin dizide halkı aldatan ve kötü işler yapan biri olarak gösteriliyor olması gerçekte bu isimle anılan kişininde akıllarda bu şekilde kalmasına neden olabileceğini düşünüyorum ve dizideki abdüle verilen seyda isminin değiştirilmesini istiyorum.
onur 28.04.2009

diziyi sewerek izliyorum we bitmesini istemiyorum
hazan 28.04.2009

Diziniz tek kelimeyle ifade edilemeyecek kadar güzel.Ailecek severek izliyoruz.Dünkü bölümde Peygamberimizle ilgili bölüm çok güzeldi.Tüm Samanyolu Tv Ekibine çok teşekkürler
Mehmet Tuğ 27.04.2009

Diziniz tek kelimeyle ifade edilemeyecek kadar güzel.Ailecek severek izliyoruz.Dünkü bölümde Peygamberimizle ilgili bölüm çok güzeldi.Tüm Samanyolu Tv Ekibine çok teşekkürler
Mehmet Tuğ 27.04.2009

Ergun Kuyucu Wow, Is this really you ????? Your such a talented actor, but to take a role that involves finding character that is not part of the real you, a nice guy who would never hurt anyone..... Brilliant. I am sure that we are going to find a part for you within a UK series. How does your present TV company feel about losing you ? Keep acting my friend. Colin.
Colin Dawber 27.04.2009

süper bi dizi valla emeginize saglık yeni bölümlerini heyecanla bekliyoruz dilanın sonu ne olacak nişanlısı nereye gitti cıktımı diziden cok merak ediyorum..
yaren 27.04.2009

seLm bn canan...dizi tek keLime iLe muhtesem..bitmesini istemıoruss..oo hoca kıLıqına qirmıs saLak seyın yusunde nut yok sesınde keramet yok naL inanıoLar onun hoca oLduquna anLamıorm..ama tarık akıLLı okumus oLduqu ıcım qec de oLsa bunu anLıo..tebrikLEr cidden cok quseL bi dızı..oyuncuLAr roLLarını cok quseL yapıo..harika bi dizi..bsarıLArınızın dewamını diLiormm..(CaNaN>>we o!!)
canan tanrıkulu 27.04.2009


ÖNCELİKLE SEVEREK İZLEDİĞİM BU DİZİYİ YAYINLAYAN SAMANYOLU KANALI VE TÜM ÇALIŞANLARA TEŞEKKÜR EDERİM. DUYGULARIMIZI HAREKETE GEÇİREN VE TÜRKİYE DEVLETİ ÜZERİNDE BAZI KİMSELERİN EMELLLERİNİ KONU ALMASI VE NE OLURSA OLSUN TÜRKİYE DE ALLAH VE İNSAN SEVGİSİ BİTMECEĞİNİN YANSITAN BU DİZİYİ ÇEKEN VE YAZANA TEŞEKKÜR EDERİM
MUHAMMER KARABACAK 27.04.2009

size yalvarıyorum şivan imana dönmesin örgütte kaLsın iman yakışmazki şivana şivan terörist olarak başlamışdır diziye öLE kaLsın bozmanın anLamı yok şivan okadar günah işledi coluk cocuk anne bana öLdürdü tarığın karısını yani hamit emminin kızını öLdürdü nasıL ALLAH Affeder öLe günahkar bir insanı bozmayın diziyi ltfen 67.bölüm de şivan örgütte kaLsın da içimiz rahatLasın yönetmen kardeşlerim
ersan 27.04.2009

selamlar samanyolu tv ekibi bende enes kardeşim gibi sahte şeyhin seyda olan ismini rehberim olarak düzelttiğiniz için sizlere çok teşk ederim çünkü iyi bişey olmuyordu yani beni anlıyosunuzdur sanırım
ökkeş osanmaz 27.04.2009

tek türkiye muhtesem bir film özellikle sagırsu doktoru dizideki adıyla şehirli adıyla tarık köydeki adıyla baran karekteri muhtesem.buyuk bir begenıyle izliyoruz ailece.annem doktoru oğlu gibi çok seviyor.yılmazsa aynı abime benzetiyorum.holte zelal ı da anne olarak çok seviyoruz.gerci biz stv den vazgecmiyoruz.tekrar tekrar verilen tüm programları tekrar izlemekten bıkmıyoruz.sizi bu konuda tebrik ediyoruz basarılarınızın devamını diliyoruz
serap yıldır 27.04.2009

TÜRKİYE ÜZERİNE OYNANAN OYUNLARI GÜN YÜZÜNE ÇIKARIP İNSANIMIZI GERÇEKLERİ GÖRMESİNE VESİLE OLMASI HASEBİYLE GÜZEL VE ÇOK BAŞARILI BİR DİZİ. BAŞARILI YAPITLARINIIZIN DEVAMINI BEKLİYORUZ. TEŞEKÜRLER SAMANYOLU TV İYİ VARSIN..
HÜSNÜ HÜSÜN 27.04.2009

Selamünaleyküm öncelikle geçen bölümde peygamber efendimizi bu kadar güzel konu etmeniz beni çok derinden etkiledi.. Ayrıca Şehitlerin maneviyatını hatırlattığınız için size çok teşekkür ederim.. Vatan sevgisi üzerine çok güzel bir yapım.. Yayında ve yapımda emeği geçen yönetmeninden oyuncusuna,set görevlisinden hizmetli personeline kadar hepinize içten teşekkür ederim.. Yüreğinize sağlık.. Hidayet AYDIN
Hidayet AYDIN 27.04.2009

dizi şu an çok güzel gidiyor,tarık sonunda belgeleri ele geçirdi ama inş.bir yanlışlık yapıp tekrar çetine kaptırmaz.gelecek bölümü merakla bekliyorum.başarılarınızın devamını diliyorum.
zehra 27.04.2009

Merhaba,, Ben Hollandadan özlem Diziniz harika tek kelimeyle superr!! Her persembe aksami izliyorum, ve butun oyunculara basarilar diliyorum sizleri cok seviyorum.... Hollandadan sevgiler saygilar..!
Özlem Oguz 27.04.2009

Harika bir dizi.Ailecek seyrediyoruz.Çok önemli konulara değiniliyor.Mükemmel ötesi bir dizi başarılar
müge 26.04.2009

s.a .. ilk baslarda cok vahset dolu bir film diye hic begenmemistim ama sonralari gercekleri ortaya koydugunu farketim ve emeginize karsilik izleye basladim . bu haftaki Yavuz komutanla ilgili senaryo cok guzeldi ,sehitlerimizin anisina izliyormus gibi hissettim .belki sehitlerin olmadigine inanamayanlar icin faydali olur diye dusnuyorum ..
Elif 26.04.2009

Tek Türkiye Ekibi Silivri Fatih Koleji'nde

















Samanyolu televizyonunun beğeniyle seyredilen dizisi “Tek Türkiye’nin” değerli oyuncularından Ozan ÇOBANOĞLU (Doktor Tarık) ve Müjgan GÖNÜL (Dila Hemşire) öğrenci ve velilerimizle söyleşi yapmak üzere okulumuzu ziyaret ettiler.


Konuklarımız sahneye çıkıp kendilerini tanıttıktan sonra, karşılıklı soru cevap şeklinde devam etti. Söyleşiye, öğrencilerimizin sordukları çok ilginç ve kritik sorular damgasını vurdu.


Oyuncular; “bir dizide rol almanın güzellikleri muhakkak var. Ama bu güzellikler çok ciddi gayret ve fedakırlıkları da beraberinde getiriyor. Sizler sadece dizinin o hafta yayınlanan 2 saatlik bölümünü izliyorsunuz. Fakat o iki saatlik bölüm, günde ortalama 18 saatlik bir çalışma ile bir haftada ortaya çıkıyor.” diyerek işlerinin ne kadar zor ve meşakkatli olduğunu da anlatmaya çalıştılar.


Ardından okul müdürümüz Uğur TOMBUL Bey tarafından oyunculara takdim edilen “Öğrenci Karnesi” hem öğrencilerimizi hem de konuklarımızı çok heyecanlandırdı. Oyuncular okul idaresi tarafından belirlenen tüm kategorilerden 100 tam puan aldılar.


Programın sonunda da okul aile birliği başkanımız Funda MUTU Hanım misafirlerimize plaket takdim etti.

Bizleri kırmayıp okulumuzu ziyaret eden “Tek Türkiye” ekibine teşekkür ediyoruz.

Gül, Türkçe Olimpiyatları'na katılan öğrencileri kabul etti


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için 115 ülkeden Türkiye'ye gelen öğrencileri kabul etti.


Çankaya Köşkü'ndeki programda, Kazakistan ekibi Bitlis yöresinden halkoyunu gösterisi sundu. Daha sonrası sırasıyla Nijeryalı öğrenci Nadya Yusuf ''Gönül Pencerisinden Ansızın Bakıp Geçtin'' şarkısını, Avustralyalı öğrenci Jayden Wats ''Anadolu'nun Sevgisi'' şiirini, Tacik öğrenci Mehrinigari Rüstam ''Telli Turnam'' şarkısını, Gürcistanlı öğrenci Vana Dvalisvili ''Üzülme Anne'' şarkısını seslendirdi. Cumhurbaşkanı Gül, yaptığı konuşmaya, ''Türkiye'ye ve Çankaya'ya hoşgeldiniz. Türkçe konuşurken sizler tarafından takip ediliyor ve anlaşılıyor olmam ayrı bir heyecan, mutluluk veriyor'' diyerek başladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir ay önce Türkiye'nin bütün şehirlerinden çocukların Çankaya Köşkü'ne geldiğini ve gösteri sunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, bugün de dünyanın 115 ülkesinden, dünyanın bütün köşelerinden çocukları ağırladıklarını söyledi. Türkçe konuşan çocukların güzel gösterilerini izleminin heyecan verici olduğunu ifade eden Gül, Türkçe'yi ve Türkiye sevgisini dünyanın bütün köşelerine taşıdıkları ve Türkçeyi güzel şekilde öğrettikleri için emeği geçenlere teşekkür etti.


Cumhurbaşkanı Gül, ''Türkçe dünyanın en çok konuşulan en güzel dillerinden birisi. Siz de konuşurken herhalde bunun farkındasınız. Ne söylediğinizi hissediyorsunuz, ona göre hareketler yapıyorsunuz, en güzel şekilde özümseyerek, anlayarak Türkçe'yi konuşuyorsunuz, şarkılar söylüyorsunuz'' dedi.


-''TÜRKÇE KONUŞUYOR OLMANIZ TÜRKÇE'NİN GÜCÜNÜ GÖSTERİYOR''-


Dünyada yüz milyonlarca insanın Türkçe konuştuğunu, bunların bir çoğunun Türk orijinli olduğunu belirten Gül, Balkanlardan Çin'e kadar ve Afrika'daki birçok ülkede Türkçe konuşarak gezilebileceğini anlattı. Cumhurbaşkanı Gül, olimpiyatlara katılan çocuklara ''Sizlerin çoğunuz bu sınırların dışında çocuklarsınız. Türk kültürüyle, Türk etnik yapısıyla, geçmiş Türk medeniyetleriyle ilgisi olmayan coğrafyalarda bulunan çocuklarsınız. Sizin Türkçe konuşuyor olmanız, oralarda Türkçe'nin öğretilmesi, öğrenilmesi, Türkçe eğitim yapılması, bu yeni bir şey. Bu, Türkçe'nin gücünü gösteriyor ve aynı zamanda Türkiye ile dünyanın her köşesini Türkçe vasıtasıyla bağdaştırıyor'' diye konuştu. Yurtdışına gerçekleştirdiği ziyaretlerde Türk okullarını ziyaret ettiğini hatırlatan Gül, Kenya'dan gelen öğrencinin Beşiktaş forması giydiğini görünce ''Bakın Türkiye'deki gündemi ne kadar yakından takip ediyorlar'' dedi.


Çocuklardan, ülkelerine iyi şekilde hizmet edebilmek için kendilerini en iyi şekilde yetiştirmelerini isteyen Gül, ''Türkçeniz sayesinde ülkeleriniz ile Türkiye arasında köprü kuracaksınız. Bu köprüler bazen siyaset, ticaret, kültürel alanlarda olacak. Sizler aynı zamanda ülkelerinizde Türkiyemizin gönüllü elçisi gibi olacaksınız büyüdüğünüzde. Ülkenizle Türkiye arasındaki ilişkileri her bakımdan geliştireceksiniz. Türkiye'yi, Türk kültürünü, Türk insanının güzelliğini, kardeşliğini, dostluğunu da ülkenizde tanıtacaksınız ve çevrenize en güzel şekilde örnek olacaksınız'' diye seslendi. Konuşmasının ardından Kenyalı öğrenci Duale Sigat Cumhurbaşkanı Gül'e, sırtında ''Abdullah Gül'' yazan 38 numaralı Beşiktaş forması hediye etti. Gül de Kenyalı öğrencinin giydiği Beşiktaş formasını imzaladı.


Programın ardından Cumhurbaşkanı Gül, öğrencilerle ve öğretmenleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

3 Haziran 2009 Çarşamba

Tek Türkiye 72.Bölüm




Şivan, Dila’yı geri almak için zekice bir plan yapar.

Botan’a teslim edilmesi gereken Selma ise sağlık ocağından kaçar. Fakat Tarık, Şivan’ın planı sayesinde Dila’yı geri almayı başarır... Botan’ın ise vazgeçmeye niyeti yoktur. Teröristlerin elinden kurtulan Dila, Tarık’ın evlenme teklifini kabul etme aşamasındadır. Ancak beklenmedik bir olay Dila’yı kararından caydırır.Dila , kızgınlık ve şaşkınlıkla başkasıyla evlenmeye karar verirken, evleneceği kişinin karanlık kişilerden olduğunu bilmemektedir... Şimdi Tarık Dila’yı kararından vazgeçirmek için harekete geçecektir ama önce babasını bulmak zorundadır.YapımcıSalih AsanYönetmenÇelik BerksoyOyuncularOzan Çobanoğlu, Sabri Özmener, Murat Çobangil, Özlem Akınözü, Özgül Sağdıç Yayın Günü ve Saati04 Haziran Perşembe 19:40


fragman:



Tek Türkiye 'nin Tarık 'ı Ozan Çobanoğlu; Türkçe Olimpiyatları....




Doktor Tarık; Tek Türkiye için uğraşırken, dünya çapında Tek Dil Türkçe’ yi görünce duygusal anlar yaşadı!...


Yıllarca beraber yaşadığımız daha sonra ise birbirine düşman olup, eline silah alıp dağa çıkanlara en güzel mesaj, Türkçe Olimpiyatlarında veriliyor!...Bu sene 7. si düzenlenen Türkçe Olimpiyatları görkemli gösteriyle baş döndürürken, efsanevi manzaralar karşısında yediden yetmişe herkes beğenileri aktarıp, bu gösterilerden çok gurur duyduklarını belirtti.

115 ülkeden 700 öğrencinin katıldığı olimpiyatlarda Nijeryalısı, Almanı, Arabî, Amerikalısı yüzlerce ırk, “Tek Dil Türkçe” de birleşip büyük bir sevgi tufanı yaşatıyor. Ünlü ses sanatçılarımızın eserlerini tıpkı onlar gibi okuyan, dizi karakterlerini muhteşem taklit eden bu yetenekler tüm Türkiye’yi duygulandırdı.


Gösterilere katılan Ekmek Teknesi’nin Herodot Cevdet’i Hasan Kaçan’ da organizasyonu ne kadar başarılı bulduğunu belirtirken, Herodot Cevdet’i canlandıran Nijeryalı Halliru’yi dakikalarca alkışladı.


Samanyolu Televizyonun gözde dizisi Tek Türkiye’nin başarılı oyuncusu Ozan Çobanoğlu ise bir yandan sineması bir yandan Tek Türkiye’nin sezon finali için yoğun bir tempoda çalışırken, bu büyük organizasyonun kendisini ne kadar motive ettiğinden bahsetti. Daha sonra; “Ana dilleri Türkçe olmayan çocukların bizim dilimizi konuşmaları, beni çok mutlu ediyor. Bu durum barış ve kardeşliğin en büyük göstergesidir. Türkçe olimpiyatlarında emeği geçen herkesi içten duygularıma kutluyorum. Ülkemize gelen öğrencilerin farklı duygularla Türkçe konuşmaları insanı çok duygulandırıyor. Umarım bu olimpiyat her yıl devam eder... “ diyerek organizasyonda yerleri doldurulamaz emektarlar öğretmenlere teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.


1 Haziran 2009 Pazartesi

TEK TÜRKİYE'NİN YILMAZ VE MUHTAR ŞEHMUZU Fatih Yurdakul ve Sabri Özmener Deryalı Günlerde



PROGRAM VİDEOSUNU INDIR IZLE: http://rapidshare.com/files/238313199/tek_turkiye_ekibi_deryali_gunlerde_by_sirdugumu.wmv

ve programın sitesi http://www.diziizlemeli.com/video-2224- ... Izle-.html

7.TÜRKÇE OLİMPİYATLARI...Serdar Ortaç'tan Türkçe Olimpiyatı itirafı !


Türkçe Olimpiyatları şarkıcı Serdar Ortaç'tan övgü almıştı.
Ferhat Göçer'in sunumuyla Show TV'de Aralık 2008de cumartesi günleri ekrana gelen müzik programı 'Biri Bana Gelsin', önceki akşam Serdar Ortaç'ı konuk etmişti. O akşamki programa Eurovision ve Türkçe Olimpiyatları tartışması damgasını vurmuştu. "Herkes Eurovision'u konuşuyor; ama bizim bir de Türkçe Olimpiyatlarımız var. Kusura bakmayın, bunu söylemem gerek." diyen Ortaç, seyircilerden Eurovision'dan önce Türkçe Olimpiyatları'na destek vermelerini istemişti.
Yediden yetmişe herkesi duygulandıran çocukların Türkiye ve Türkçe sevdası izleyenleri adeta büyülüyor.
Dünya haritasının neresinde olduğunu bilmediğimiz hatta ismini bile telaffuz etmekte güçlük çektiğimiz ülkelerin çocukları Türkiye'ye gelerek şarkılarımızı, şiirlerimizi seslendiriyor. Yediden yetmişe herkesi duygulandıran çocukların Türkiye ve Türkçe sevdası izleyenleri adeta büyülüyor. İzledikçe duygu seline kapılanlardan biri de ünlü sanatçı Serdar Ortaç. "Eurovision'dan önce Türkçe Olimpiyatları'na destek verin." sözüyle yarışmanın önemine dikkat çeken Ortaç, bu yılki organizasyonda jüri üyeliği yapacak.
115 ülkeden 700 öğrencinin katılacağı programın parçası olmaktan büyük gurur duyduğunu söyleyen sanatçı, "Türkçe Olimpiyatları, tarih boyunca gurur duyacağımız yegâne olaylardan biri. Millet olarak yaptığımız en gurur verici şey. Bunun için ne kadar övünsek az." diyor. Türkçe Olimpiyatları'nın günün birinde mutlaka hak ettiği yeri bulacağını ifade eden Ortaç, organizasyonun zaman geçtikçe değerinin artacağına inanıyor.
Türkçe Olimpiyatları'yla geçen yıl televizyon aracılığıyla tanışan Serdar Ortaç, çocukları izlerken büyük bir heyecana kapılmış. Moğolistanlı öğrenci, Sakarya Türküsü'nü okurken gözyaşlarına hakim olamamış. Ünlü sanatçı, yaşadığı duygu dolu anları şöyle anlatıyor: "Kamboçyalı bir kız çocuğundan Çile Bülbülüm şarkısını, Moğolistanlı bir öğrencinin ağzından Necip Fazıl'ın mısralarını dinlerken çok duygulandım. Hatta hemen internet siteme ilgili videoları ekleyerek, sevenlerime izlettim. Ancak Moğolistan adına katılan bir kız öğrencinin, Sakarya Türküsü'nü okurken 'Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz, Sen kıvrıl ben gideyim, Son Peygamber kılavuz' dizelerini haykırması, beni kendimden geçirdi. En çok bu sahnede heyecanlandım ve gözyaşlarımı tutamadım."
Türkçe Olimpiyatları'nın, dilimizi başarı ile konuşan dünya çocuklarını bir araya getirdiğinin altını çizen Ortaç, bu yeteneklere hayran kalmamanın mümkün olmadığını vurguluyor. "Sakarya Türküsü'nü tüm sevgisiyle okuyan ve bize Türkçe 'merhaba' diyen bu çocukları sevmemek ve söyledikleri karşısında duygulanmamak mümkün değil." ifadelerini kullanıyor. Ortaç, popüler müzikle uğraşan bir sanatçı olarak olimpiyatları çok önemsediğini şu sözlerle anlatıyor: "Olimpiyatlar bizim için çok önemli. Bize özümüzü, büyük ve yüce tarihimizi, hatta Orta Asya'dan Avrupa sınırlarına kadar, yıllarca konuşulan dilimizin büyüklüğünü hatırlatıyor. Böyle güzel bir oluşum karşısında kayıtsız kalmak zaten söz konusu olamaz. Günümüz gençliğinin Türk milletini var eden değerlere sahip çıkması gerekiyor. Gençliğin iyi insan olmak için çok sebebi var. Çünkü bizim Osman Gazi'miz, Mevlânâ'mız, Mustafa Kemal'imiz var. Sevmeyi öğrenmek için çok nedenimiz var."
SERDAR ORTAÇ' DAN TÜRKÇE OLİMPİYATLARI İÇİN ÖVGÜ DOLU VİDEO---->TIKLA İZLE

7.türkçe Olimpiyatları....Türkçe Olimpiyatları İçin Geldiler, Gönülleri Fethettiler






Türkçe Olimpiyatları için ülkemize gelen öğrencilerle İstanbul caddelerinde dolaştık. TV'deki reklam filminde izledikleri gençleri karşılarında görenler oldukça şaşırdı.


Galata Köprüsü'nde balık tutan insanların arasına karışan gençlerden Paul Nibela, bir balıkçının sırtına dokunarak 'Rast gele' deyiverdi. Yanından geçen bir Afrikalının kendisine selamı, 60 yaşındaki İsmail Küçükkoy'u önce şaşırttı; ancak Paul'u tanıyınca İsmail amca "Siz Türkçe Olimpiyatları için İstanbul'a gelen çocuklarsınız. Akşam televizyonda izledim." diyerek ona sarılıverdi. Benzer anlar sadece İstanbul'da değil; Ankara'da da yaşandı. Türkiye, Türkçe sevdalısı dünya çocuklarını bağrına bastı. Mutluluk, gurur ve gözyaşı birbirine karıştı.


Galata'da balık tutup simit istediler, herkes onları tanıdı...
Eminönü-Üsküdar vapurunda Vietnamlı bir genç kızın simitçiden Türkçe gevrek istediğini duysanız ya da Galata Köprüsü'nde balık tutarken Kenyalı bir çocuğun 'Rast gele.' dediğini işitseniz ne hissedersiniz? Şüphesiz bu soruya birçok kişi 'Şaşkınlık.' cevabını verir. Ancak Türkçe Olimpiyatları için ülkemize gelen 115 ülkeden 700 öğrenci, görenlere tam da bu duyguyu yaşatmaya namzet. Sevimli, tanıdık ve bir o kadar da bizden olan Türkçe sevdalısı dünya çocukları, görenlerde ilk bakışta şaşkınlık meydana getirse de bu duygu zamanla kendini büyük bir mutluluk ve gurura bırakıyor.


Bu sene 7'ncisi düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'nın televizyon ekranlarında dönen tanıtım filmi de insanların bu duygularına hitap eder tarzda hazırlanmış. Biz de, tanıtım filminden esinlenerek küçük misafirlerimizden ikisini yanımıza alarak İstanbul turuna çıkıyoruz. Moğolistanlı Zulzaya Erdenebayar ve Kenyalı Paul Nibela'yla ilk durağımız Miniatürk oluyor. Daha turnikelerden içeriye girer girmez yöresel kıyafetleri nedeniyle ziyaretçilerin dikkatini çeken öğrenciler, kısa sürede birçok kişiyi etrafında toplamayı başarıyor. Kendisiyle konuşmak için yanına gelen bir ilköğretim öğrencisinin İngilizce merhaba selamına Türkçe karşılık veren Zulzaya Erdenebayar, çevrede büyük bir şaşkınlığa sebep oluyor. Türkçe Olimpiyatları için İstanbul'a geldiklerini anlatan Erdenebayar'ı dikkatle dinleyen ziyaretçiler yarışmayla ilgili ardı ardına sorular yöneltiyor. Erdenebayır, akıcı ve kendine has telaffuzuyla tek tek akranlarına Türkçe Olimpiyatları'nı anlatıyor. Yarışma hakkında bilgi alan ilkokul üçüncü sınıf öğrencisi Furkan'ın kendinden büyük bir olgunlukla ağzından dökülen, "Yarışmaya ne gerek var, hepiniz zaten birincisiniz." sözleri adeta yarışmanın ruhunu özetliyor.


Afrikalı Nibela ile Galata'da balık tutmanın keyfine diyecek yok

Daha sonra İstanbul'u anlatan en önemli eserlerinden biri olan Galata Köprüsü üzerinde gezmeye başlıyoruz. Sıra sıra dizilmiş balık tutan insanların arasına karışan Paul Nibela, bir balıkçının sırtına dokunarak 'Rast gele.' deyiveriyor. Yanından geçen bir Afrikalının selamı 60 yaşındaki İsmail Küçükkoy'u önce şaşırtsa da Paul'u tanıması uzun sürmüyor. "Siz Türkçe Olimpiyatları için İstanbul'a gelen çocuklarsınız. Akşam televizyonda izledim." diyerek sarılıveriyor. Kenyalı 16 yaşındaki Paul Nibela'yla Türk İsmet Küçükkoy'un birbirine sarılması o kadar sıcak bir manzara oluşturuyor ki, diğer balıkçılar da gelip Paul'le tanışmaya başlıyor. Türk balıkçılar Zulzaya Erdenebayar ve Paul Nibela'yla konuşurken aradaki renkler ve farklılıklar tamamen kayboluyor. "60 yaşımdayım böyle bir şey hiç görmedim. Allah bize bu duyguyu yaşatanlardan razı olsun." diyen Küçükkoy'un gözlerinden yaşlar süzülüyor. Paul'e elindeki oltayı vererek balık tutturan 22 yaşındaki Hüseyin Yonca ise, "Valla insan bir tuhaf oluyor. Binlerce kilometre öteden Afrikalı bir çocukla yan yana Türkçe konuşarak balık tutuyoruz." diyor.

En çok 'ı' ve 'ö' harflerini söylerken zorlanıyorlar

Dünya dili olmaya aday Türkçe için kilometrelerce uzaktaki memleketinden ailesini bırakarak ülkemize gelen 17 yaşındaki Moğolistanlı Zulzaya Erdenebayar, Sultanahmet'i gezerken çok heyecanlanmış. Tarihçi olan babası, Erdenebayar'a İstanbul'a gelmeden önce uzun uzadıya Türkiye'nin tarihî zenginliğinden bahsetmiş. "Babam mutlaka Sultanahmet ve Ayasofya Camii'ni gezmemi söylemişti. Buraya gelip bu güzellikleri görünce neden o kadar çok ısrar ettiğini anladım." diye konuşuyor. Türkiye'yi çok yeşil ve hareketli bir ülke olarak tanımlayan Zulzaya, "Türkiye benim için artık çok özel bir yer. Mutlaka bu yarışmadan sonra da İstanbul'a geleceğim." diyor. Türkçeyi bir buçuk yılda öğrendiğini söyleyen Zulzaya, en çok 'ı' ve 'ö' harfini söylerken zorlandığını söylüyor. Kendi alfabelerinde ı'nın olmadığını belirten Zulzaya, haftalarca bu sesi çıkarmak için uğraşmış. Zulzaya, Türkiye'dekilerin çok hızlı konuşmasından şikayet ediyor.


'Baklava ve döner keşke bizim ülkemizde de olsa'


Kenyalı Paul Nibela'ya ise Türkçeyi okumanın yazmaktan daha zor olduğunu anlatıyor. Yarışmada Murat Kekilli'nin 'Anadolum Benim' şarkısını seslendirecek olan Paul, eve döndüğünde kardeşlerine ballandıra ballandıra yaşadıklarını anlatacağını söylüyor. Yedikleri döner ve baklavanın tadını unutamayan Zulzaya Erdenebayar ve Paul Nibela "Keşke bu yiyecekler bizim ülkemizde de olsa." diye konuşuyor. Fatih Kısaparmak'ın 'Kilim' parçasını seslendirecek olan Zulzaya ise annesine çok merak ettiği için bir kilim götürmeyi planlıyor. Görünen o ki onların Türkçesinin tadı bizim damağımızda, Türkiye'nin hoşgörüsü ve mutfağının tadı da onların damağında kalmaya devam edecek.


Necip Fazıl ve Hacı Kemal Erimez unutulmadı


Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği'nin (TÜRKÇEDER) her sene verdiği Türk Dili Ödülleri'nin bu yılki sahipleri belli oldu. Hayatını Türk okullarının kurulmasına adayan merhum Hacı Kemal Erimez, 'Vefa Ödülü'ne layık görüldü. 'Atatürk Türk Dili Ödülü', Amerikan Senatosu'nda görev yapan en yaşlı üye Robert Byrd'a; 'İsmail Gaspıralı Türk Dili Ödülü' ise TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e verilecek. Vefatının 26. yıldönümünde dualarla anılan 'Şairler Sultanı' Necip Fazıl Kısakürek' de makale yarışmasının konusu oldu.


Kızılcahamam'da kamptalar


TÜRKÇEDER tarafından organize edilen 7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na 115 ülkeden 700 öğrenci katılıyor. Yarışmaya aralarında Afganistan, Arjantin, Venezuela, Benin, Etiyopya, Kongo, Fransa, İtalya, Uganda, Togo, Maldiv Adaları, Srilanka gibi ülkelerden gelen çocuklar hazırlanıyor. Maraton 28 Mayıs Perşembe günü Asya Kızılcahamam Termal Tatil Köyü'nde başladı. 'Yabancı Dil Türkçe kategorisinde konuşma, yazma, dil bilgisi, şiir, şarkı, sunum, genel kültür, özel beceriler, makale, ülke tanıtım stantları yarışmaları; 'Ana Dil Türkçe kategorisinde ise kompozisyon, şiir, genel kültür yarışmaları yapılacak. 30-31 Mayıs'ta Ankara ANFA'da yapılacak kültür şölenine yüz binlerce ziyaretçi bekleniyor. Geçen yılki etkinliklere 158 bin kişi katılmıştı. Şarkı finali 3 Haziran'da İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde, şiir finali ise 2 Haziran'da Bursa Kültür Park'ta gerçekleştirilecek. Sekiz gün boyunca devam edecek Türkçe Olimpiyatları'nın ödül töreni ise 6 Haziran Cumartesi günü Ankara ASKİ Spor Salonu'nda olacak.


Finalistler Anadolu'da gösteri yapacak


İlki geçen yıl düzenlenen il etkinlikleri, bu yıl da sürdürülecek. Kayseri, İzmir, Erzurum, Kahramanmaraş, Gaziantep, Antalya gibi illerde 8-9 Haziran tarihlerinde gösteri amaçlı programlar düzenlenecek. 9 ayrı ilde 25 ayrı sahnede 120 bin davetli seyirciye ulaşılacak. İl etkinliklerinde Anadolu insanı yurtdışında yapılan eğitim hizmetlerinin neticesini görmenin ve katılımcı öğrencilerle yakından sohbet etmenin mutluluğunu yaşayacak.








7.Türkçe Olimpiyatları.... Moğol öğrenci Sakarya Türküsünü okurken ağladım




Dünya haritasının neresinde olduğunu bilmediğimiz hatta ismini bile telaffuz etmekte güçlük çektiğimiz ülkelerin çocukları Türkiye'ye gelerek şarkılarımızı, şiirlerimizi seslendiriyor. Yediden yetmişe herkesi duygulandıran çocukların Türkiye ve Türkçe sevdası izleyenleri adeta büyülüyor. İzledikçe duygu seline kapılanlardan biri de ünlü sanatçı Serdar Ortaç. "Eurovision'dan önce Türkçe Olimpiyatları'na destek verin." sözüyle yarışmanın önemine dikkat çeken Ortaç, bu yılki organizasyonda jüri üyeliği yapacak. 115 ülkeden 700 öğrencinin katılacağı programın parçası olmaktan büyük gurur duyduğunu söyleyen sanatçı, "Türkçe Olimpiyatları, tarih boyunca gurur duyacağımız yegâne olaylardan biri. Millet olarak yaptığımız en gurur verici şey. Bunun için ne kadar övünsek az." diyor. Türkçe Olimpiyatları'nın günün birinde mutlaka hak ettiği yeri bulacağını ifade eden Ortaç, organizasyonun zaman geçtikçe değerinin artacağına inanıyor.


Türkçe Olimpiyatları'yla geçen yıl televizyon aracılığıyla tanışan Serdar Ortaç, çocukları izlerken büyük bir heyecana kapılmış. Moğolistanlı öğrenci, Sakarya Türküsü'nü okurken gözyaşlarına hakim olamamış. Ünlü sanatçı, yaşadığı duygu dolu anları şöyle anlatıyor: "Kamboçyalı bir kız çocuğundan Çile Bülbülüm şarkısını, Moğolistanlı bir öğrencinin ağzından Necip Fazıl'ın mısralarını dinlerken çok duygulandım. Hatta hemen internet siteme ilgili videoları ekleyerek, sevenlerime izlettim. Ancak Moğolistan adına katılan bir kız öğrencinin, Sakarya Türküsü'nü okurken 'Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz, Sen kıvrıl ben gideyim, Son Peygamber kılavuz' dizelerini haykırması, beni kendimden geçirdi. En çok bu sahnede heyecanlandım ve gözyaşlarımı tutamadım."

Türkçe Olimpiyatları'nın, dilimizi başarı ile konuşan dünya çocuklarını bir araya getirdiğinin altını çizen Ortaç, bu yeteneklere hayran kalmamanın mümkün olmadığını vurguluyor. "Sakarya Türküsü'nü tüm sevgisiyle okuyan ve bize Türkçe 'merhaba' diyen bu çocukları sevmemek ve söyledikleri karşısında duygulanmamak mümkün değil." ifadelerini kullanıyor. Ortaç, popüler müzikle uğraşan bir sanatçı olarak olimpiyatları çok önemsediğini şu sözlerle anlatıyor: "Olimpiyatlar bizim için çok önemli. Bize özümüzü, büyük ve yüce tarihimizi, hatta Orta Asya'dan Avrupa sınırlarına kadar, yıllarca konuşulan dilimizin büyüklüğünü hatırlatıyor. Böyle güzel bir oluşum karşısında kayıtsız kalmak zaten söz konusu olamaz. Günümüz gençliğinin Türk milletini var eden değerlere sahip çıkması gerekiyor. Gençliğin iyi insan olmak için çok sebebi var. Çünkü bizim Osman Gazi'miz, Mevlânâ'mız, Mustafa Kemal'imiz var. Sevmeyi öğrenmek için çok nedenimiz var."


Türkçe Olimpiyatları Şöleni Altınpark'ta Başladı. Bugün Son


115 Ülkeden katılımla gerçekleşecek olan 7. Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni 30 Mayıs Cumartesi günü saat 10:00 da Ankara Altınpark'ta başlıyor.Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara'nın her ilçesinden Altınpark'a ücretsiz servisler düzenliyor. Çok sayıda katılım olacağı beklenen bu şölene sizlerde kayıtsız kalmayın ve oradaki çoşkuyu binlerce kişiyle yaşayın! Ankara'da oturanların Cumartesi sabah 9 da başlayacak servisleri kaçırmaması, o çoşkudan kendilerini mahrum etmemeleri tavsiye edilir.Kültür Şöleni, 30-31 Mayıs 2009 Tarihlerinde Ankara Altınpark’ta yapılacak. Yarışmacılar, ülke tanıtım stantları açarak ülkelerinin tanıtımını yapacaklardır. Yarışmacıları yakından görebileceğiniz bu şölen, Olimpiyatları canlı ve yerinde izlemek isteyenler için bulunmaz bir fırsat...


http://www.samanyolufanlari.com/forum/viewforum.php?f=105

Tek Türkiye' Dizisinin Oyuncuları Bilim Şenliğine Renk Kattı


Kütahya'nın Tavşanlı İlçesindeki Özel Yavuz Selim Koleji'nin Düzenlemiş Olduğu 'Yavuz Selim'le Bilim'e Dokunun' Adlı Bilim Şenliği Görkemli Bir Açılış Töreni ile Başladı.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki Özel Yavuz Selim Koleji'nin düzenlemiş olduğu 'Yavuz Selim'le Bilim'e Dokunun' adlı bilim şenliği görkemli bir açılış töreni ile başladı.

Özel Yavuz Selim Koleji öğrencilerinin yapmış oldukları projelerin tanıtıldığı ve bu yıl 2.si düzenlenen Bilim Şenliği, Tavşanlı Kaymakamı Mehmet Suat İlhan, Domaniç Kaymakamı Cevat Çelik, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tavşanlı Milli Eğitim Müdürü Sezai Kadıoğlu, Palandöken Eğitim Kurumları Genel Müdürü Muhammet Köleoğlu, Tek Türkiye dizisinin Ayten karakterini oynayan Gamze Karababa, Çetin karakterini oynayan Ergün Kuyucu ve kalabalık bir davetli kitlesinin katılımıyla başladı.

Bilim şenliğinin açılışında bir konuşma yapan Tavşanlı Kaymakamı Mehmet Suat İlhan, eğitim ve kültürün tanımını yaparken, bilimin önemine dikkat çekti.

Bilim şenliğine katıldıkları için Tek Türkiye oyuncularına plaket verilmesinin ardından Tavşanlı Halk Eğitim Merkezi öncülüğünde okul öğrencilerinin halk oyunları ile Tavşanlı Belediyesi Mehteran ekibinin gösterileri şenliğe ayrı bir renk kattı.

Özel Yavuz Selim Koleji Müdürü Ümit Eliküçük ise "Yavuz Selim Koleji olarak 2 yıldır bilim şenliği düzenliyoruz. Bu yıl halkın daha çok katılımı sağlamak, öğrencilerin yapmış olduğu projeleri halka göstermek için şenliği Cumhuriyet Meydanı'nda yaptık. 65 standımız var. Bazı okullarımızda şenliğe destek verdiler. Bizi en mutlu eden unsurlardan biri de Tek Türkiye dizisi oyuncularının açılışımıza gelmesi idi. Dizi oyuncularına ve Tavşanlı halkına geldikleri için teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Öğrencilerin projelerini tanıttığı, kimyasal, fiziksel deneyler yaptıkları, ilginç zeka oyunları ve birbirinde güzel projelerin sergilendiği, ilk gününde yoğun bir katılımın gerçekleştiği Bilim şenliği, 3 gün boyunca Cumhuriyet meydanında gezilebilecek.

Tek Türkiye'nin Şivanı Süleyman Karadağ Özel Şehzade Mehmet İlköğretim'in mezuniyet gecesinde




Samanyolu Televizyonu'nda yayınlanan "Tek Türkiye" dizisinin oyuncularından Süleyman Karadağ (Şivan), yıl sonu mezuniyet programının özel davetlisi olarak Manisa Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu'ndaydı.




Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılanan Karadağ, Manisa'da bulunmaktan çok mutlu olduğunu, yoğun programına rağmen Okul Müdürü Muzaffer Yılmaz'ı ve şehzadeler şehrinin öğrencilerini yalnız bırakmak istemediğini söyledi. Süleyman Karadağ, program dahilinde, "Şivan Öğretmen Olursa adlı oyunu öğrencilerle birlikte sahneledi. 2 bine yakın davetlinin bulunduğu mezuniyet gecesinde Karadağ, lise hayatına başlayacak öğrencilerle tek tek ilgilendi, ayrıca beraber fotoğraf çektirdi. Tek Türkiye dizisinde etkilendiği sahnelerden de bahseden Karadağ, Zeynep öğretmenin öldürülmesi ve aile katliamından çok etkilendim. Oynadığım en zor sahnelerdendi dedi.