Tek Türkiye Dizisi

28 Ocak 2010 Perşembe

TEK TÜRKİYE 90.BÖLÜM



Zehra'nın infazını gerçekleştirecek kişi kim?
Botan'la arasındaki çatışmadan sonra Şivan, ortadan kaybolur. Şivan'ın kardeşi Zehra'nın kocası olan Kasım'ın da örgütle ilişkisi vardır. Baran'ın örgütten alıp dağıttığı paraların hesabı ondan sorulmaktadır fakat Kasım da hiç masum değildir. Örgüt, Kasım'a olan hırsını Zehra'dan alır. Onu dağa kaçırır ve infaz hükmü verir. Zehra'nın infazını gerçekleştirecek kişi ise sürpriz bir isimdir. Bu sırada Dila'nın hapisten çıkması için bir ümit doğar fakat Avjin, onun hapiste kalması için yeni bir tuzak kurar.


TEK TÜRKİYE 89.BÖLÜM




Halk, Botan'ın adamları tarafından büyük bir eziyetle baş başa kalıyor.
Tarık teröristler tarafından vurulmak üzereyken biri tarafından kurtarılıyor fakat bu kez olayların seyri başka türlü değişiyor. Şivan çok mutlu olacağı büyük bir olayla karşılaşıyor. Dila hapishaneye dönmeden önce Kezban ve Avdo'nun sürpriziyle şaşkına dönüyor. Revan Botan'la intikam oyununa giriyor. Sadık'ın ailesini korumak adına Botan'la giriştiği kanlı pazarlıkta ise beklenmeyen bir gelişme herkese büyük bir panik yaşatıyor.

18 Ocak 2010 Pazartesi

İnsanlar Onu Gerçek Topal Sanıyor! (Tek Türkiye - Mihael )


Samanyolu'nun en çok izlenen dizisi 'Tek Türkiye' aldığı yüksek reytingin yanında oyuncularının performanslarıyla da gündemde.

Dizide geçtiğimiz dönem bozuk Türkçesi, aksak yürüyüşü ve yaptığı kirli işlerle dikkat çeken Muhtar Şehmuz'u canlandıran tiyatrocu Sabri Özmener, yeni dönemde farklı bir rolde karşımıza çıktı. Bu yıl terörün şehir ayağına yön veren Papaz rolü ile izleyici karşısına çıkan Özmener, 'alışmıştım' dediği muhtarı unutamıyor. Dizi oyuncusu olarak yurtiçi ve yurtdışında pek çok konferansa katılan Sabri Özmener, bir izleyicinin konuşma sonrası söylediklerini unutamıyor: "Aaa, topal değilmiş! Sesi de değişik, bu Muhtar Şehmuz değil!"

Özmener, çekimleri Konya'da devam eden dizinin setindeki dostluğu ise anlata anlata bitiremiyor: "Uzun yıllar devlet tiyatrolarında müdürlük yaptım. Hacettepe Konservatuvarı'nda öğretim görevlisiyim ama ben bu iki yılda yaşadığım güzellikleri hiçbir mevki ve makamda yaşamadım. Bu dizi sayesinde hayatta bana lazım olan tüm insanlarla tanıştım." Tatillerde bile set çalışanlarıyla zaman geçiren oyuncu çoğu zaman sete bir gün önceden gidiyormuş: "Hayatım bu ekibi tanıdıktan sonra değişti."

Müjgan Gönül:Bir oyuncu nasıl izleyicilerin umutlarını kırar!.


Bir oyuncu nasıl izleyicilerin umutlarını kırar!..
Tek Türkiye’nin Dila Hemşiresi olarak gönlümüze taht kuran güzel oyuncu Müjgan Gönül, geçenlerde bir gazetenin okurları tarafından yılın en umut kıran oyuncusu seçilmiş.
Bizde vakit kaybetmeden soruyoruz Müjgan Gönül’e Tek Türkiye’nin Dila’sı neden umut kıran seçildi sizce?
Bu olayı şöyle açıklamak istiyorum. Her zaman Tek Türkiye yayınlandıktan sonra usta tiyatroculara seyrettiriyorum kendimi ve soruyorum abartılı mıyım hatalı mıyım diye. Yorumlayanlar en çok da bu sezon olumlu yönde geliştiğimi söylüyor. Müjgan Gönül olarak değil Dila olarak umutları kırılmıştır. Dila sabırlı, aşık ve çok naif bir kızdı. Bu sezon ki bazı hırçınlıkları ister istemez olumsuz karşılanabilir. Ama ben benden isteneni oynuyorum. Kaldı ki bazı yerlerde kelimeleri bile değiştiriyorum Dila’nın kişiliğine uysun diye. Belki de aradan 6 yıl geçmesine alışamadı insanlar. Altı yılda çok fazla değişir insan. Evlilik bile insanları değiştirir. O yüzden en gerçekçi haliyle görüyoruz Dila’yı.
İlk zamanlar biraz hırçındı ama hapishanede sanki eski Dila’yı görüyor gibiyiz.
Evet, bende tam ona değinecektim. İlk bölümlerde oğlunun canından endişe ettiği için çok riskli anlar atlattı. Fakat artık riskte olan kendi canı. Ve Dila kendinden bekleneni veriyor bu sahnelerde. Daha da güzel sahneler bekliyor Dila severleri.
Samanyolu.com.tr den alinmistir.

Tek Türkiye setine çok manalı bir sürpriz


Tıp Öğrencilerinden en beğenilen dizi Tek Türkiye setine çok manalı bir sürpriz
“Tek Türkiye’nin verdiği mesaja binaen Alevi, Kürt, Türk, Sünni arkadaşlarımız tek bir yürek olduk Tek Türkiye’nin setine geldik”
Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan 20 kişilik bir grup öğrenci 16 Ocak Cumartesi günü Konya’ya Tek Türkiye’nin çekimlerini ziyarete gitti.
Genç doktor adayları; “Sırf Tek Türkiye’nin verdiği mesaja binaen alevi, Kürt, Türk, Sünni arkadaşlarımız tek bir yürek olduk Tek Türkiye’nin setine geldik” dedi.
Bu manalı mesaj karşısında çok şaşıran ve sevincini gizlemeyen oyuncular ve yapımcı Salih Asan bu stil jestlerin dizinin mesajını vermesi gerektiği gibi verdiğini bizzat ortaya koyduğunu bundan dolayı da büyük bir sevinç içinde olduğunu belirtti. Doktor adaylarının en çok vakit geçirip gülüp eğlendiği isim ise Botan karakteri ile rol alan Kadim Yaşar oldu. Bu kadar esprili bir karakterin Tek Türkiye dizisinde hiç gülmeyen bir terörist karakterini canlandırmasına öğrenciler bir hayli şaşırdı.
Öğrencilerin ve Kadim Yaşar’ın sohbetine dizide ki konuşma şivesi ile katılan Şivan rolüyle Süleyman Karadağ ise doktor adaylarını tek kelimeyle mest etti.
İdeallerindeki doktor karakteri olan Doktor Tarık rolü ile Ozan Çobanoğlu ise hem tiyatro hem dizi çalışmalarına rağmen uygun bir vakit ayarlayıp uzun zaman doktor adayları ile muhabbet etti. Öğrenciler Ozan Çobanoğlu’nun yeni sezon imajı bıyığını da çok beğendiğini belirtti.
Daha sonra Tek Türkiye dizisinin 89.Bölümünün hastane sahnesine ( Dila hastanede ) katılan doktor adayları bir saniyelik görüntü için bile verilen onca emeği görünce hiçbir şeyin kamera önünde gözüktüğü gibi olmadığını çok fazla emek harcandığını buna bizzat şahit olmanın da ayrı bir heyecan olduğunu belirtti.
Ziyaret sonrası öğrenciler de oyuncularda hoş bir anı arkalarında bırakarak heyecanla 89. Bölüm hazırlıklarına devam etti. Doktor adayları tüm Türkiye’yi Tek Türkiye izlemeye davet ederken özellikle 89. bölümü muhakkak izlesinler yoksa çok fazla şey kaçırırlar dedi. Bizlerde merakla 89. bölümü bekliyor, doktor adaylarına ve gözde dizi Tek Türkiye’nin oyuncularına başarılar diliyoruz!..

TEK TÜRKİYE 88.BÖLÜM


Botan ve adamları halkı provokasyon yoluyla isyana sürüklüyor. Halkı devlete karşı kışkırtan örgüt, hastane, kaymakamlık, okul gibi kurumlarda protestolar düzenliyor. Bu sırada Dila, Avjin'in tuzağına düşüyor ve hastanede ölüm kalım savaşı veriyor. Aysun Yılmaz'ı açığa aldırmak için müfettişlere oynadığı oyunda başarılı oluyor. Sadık'ın ailesini korumak için verdiği çaba yine örgütün engeline takılırken, Tarık'ın halkı için verdiği mücadelede halk bu kez Tarık'ın karşısına mı geçiyor?

TEK TÜRKİYE 87.BÖLÜM


Tek Türkiye'de heyecan hız kesmeden devam ediyor.

Vali, hapishanenin taranması emrini verince, Dila onlarca masum insanın ölmesine izin vermez, mahkumları kurşunlardan kurtarmaya çalışır fakat bunun bedelini ağır ödeyecektir.

Şilan, yaralı hastaneye getirilir fakat bu kez de ölüm onu namus davası ile yakalayacaktır.

İlçede yaşanan olaylara seyirci kalamayan barış yanlısı bir milletvekilinin ziyarete geleceğini öğrenen Kırmızı, kanlı bir eylemle harekete geçecek fakat amacına ulaşabilecek midir?

Perşembe 19:40 ' da Samanyolu Tv de
İyi Seyirler

Tek Türkiye 87.Bölüm Fragman Özet :


TEK TÜRKİYE 86.BÖLÜM


Dila, Avjin'e örgüte katılmak istediğini söyleyince, Avjin ondan bunu kanıtlaması için birini öldürmesini ister.

Dila öldüreceği kişinin kim olduğunu öğrenince korkusu bir kat daha artar. Bu arada Şivan, Şilan ve Ramo'nun güvenliği için uğraşırken, Çetin'in olaya el koyması her şeyi alt üst eder. Şimdi Ramo ölüm kalım savaşı verecek, Şilan ise hapishaneye gönderilecektir. Ancak hapishanede Çetin'in emri üzerine büyük bir isyan çıkar. İçeriden birer birer cesetle çıkmaktadır. İsyan'ı bastırmak için gelen Tarık ise gördüğü manzara karşısında şoke olacaktır.


Yapımcı

Salih Asan

Yönetmen

Çelik Berksoy

Oyuncular

Ozan Çobanoğlu, Sabri Özmener, Murat Çobangil, Müjgan Gönül, Kadim Yaşar

Yayın Günü ve Saati
31 Aralık Perşembe 19:50