Tek Türkiye Dizisi

8 Ağustos 2010 Pazar

Ramazan Coşkusu Samanyolu'nda

Samanyolu Televizyonu, Ramazan'a "5 vakte 5 program + 1 Dizi" ile giriyor.

Ramazan Hali
Yeşil Elma
İftar Zamanı
Samanyolu Sofrası
Gecenin Bereketi
Ve 5+1: Şehrayin

Resim
Ramazan Hali

Bu Ramazan, Ramazanımızı renklendirecek, içimize huzur verecek bir program geliyor. Fırat Paşayiğit'in samimi ve sıcak sunumuyla ekrana gelecek programda insanların Ramazan hallerine yer verilecek ve her kesimden insanımızın Ramazan yorumu alınacak.

Sımsıcak muhabbetler, her gün farklı bir mesleğe sahip kişiyle yapılırken, herkesin genel bir Ramazan hali ortaya çıkacak. Yeri gelecek eğlendirecek yeri gelecek çok düşündürecek. Her gün yüz yüze geldiğimiz ama muhabbet etmediğimiz ya da hiç göremediğimiz insanlarla kaynaşıp samimi bir ortamda Ramazan konuşulacak.

Yeşil Elma


Hanımların vazgeçilmez programı Yeşil Elma, Ramazan Boyunca her gün saat 14:45'te Samanyolu'nda… Ramazan lezzetlerine dair ne varsa tatlısından tuzlusuna, börekler, güllaçlar, pideler, sebzeli etli yemekler birbirinden pratik tariflerle Yeşil Elma'da. İftar saatine Yeşil Elma programı ile biraz daha yaklaşırken, davetlilerinize, aile fertlerinize hazırlayabileceğiniz en leziz ve pratik tarifleri Oktay Aymelek sizlerle paylaşacak.

İftar sofralarını Yeşil Elma referansıyla hazırlarken, sahur sofralarınızın vazgeçilmezlerinin neler olduğu hangi alternatif tatlarla sofranızı zenginleştirebileceğinizi öğreneceksiniz.

İftar Zamanı

Ramazan'ın beklenen en güzel sohbet programı “İftar Zamanı” bu yıl
Mekke – Medine, Urfa ve İstanbul / Eyüp Sultan'dan gerçekleştirilecek yayınla Samanyolu izleyicilerini her gün manevi bir yolculuğa çıkarıyor.

Murat Doğru'nun sunacağı “İftar Zamanı”nda Faruk Beşer'in yorumları ve Ayhan Tekineş ile Ramazan'ın en güzel sohbetleri her gün 16:45'te izleyicilerle buluşacak…

Samanyolu Sofrası

İftar Zamanı'nda Murat Yeni 'Samanyolu Sofrası'nda ünlü konuklarıyla halkın arasına girerek keyifli röportajlar gerçekleştirirken, Mekke ve Medine'den muhteşem görüntüleri ve röportajları ise Ahmet Bozkuş an be an ekranlara taşıyacak. Urfa'dan yayınlanan özel röportajlarda ise huzur ve barış adına güzel beldelerimizde yaşanan iftar sofraları, kanaat önderleri ve İslamın güzel değerleri ile alakalı hoş sohbetler eşliğinde ekranlarınızı aydınlatacak…

Gecenin Bereketi

Samanyolu Televizyonu, en güzel iftar programlarının yanı sıra sahur vakti de evlerinize konuk olacak, gecenizi bereketlendirecek. Ramazan gecelerinin en özel sahur programı “Gecenin Bereketi” ile her gece saat 02:15'te İlahiyatçı Yener Öztürk ile sahurunuza ayrı bir lezzet katacaksınız.

Sahur vakti dünyanın en iyi hafızlarının okuyacağı Kur'an-ı Kerim ile beslenip, Yener Öztürk, Osman Güner ve Yunus Ekin hocaların Kur'an tefsirleri ile aydınlanacaksınız.

Resim

Ve 5+1: Şehrayin

Samanyolu Televizyonu'nda bir ilk... “Şehrayin” dizisi de Ramazan'da Samanyolu seyredenlerine özel bir hediye olacak. 18 yüzyılda, İstanbul'da geçen bir Ramazan hikayesi olan Şehrayin kelime olarak “ışıklandırılmış şehir” manası taşımaktadır. Bazen kendi devrinden bazen günümüzün dilinden, şimdinin masala dönmüş anılarını yaşayan geniş bir aile olacak ekrana gelen.

Konusu itibari ile bir İtalyan gezginin, çok duyduğu doğunun batıya ve gökyüzüne en yakın şehri İstanbul'u bir Ramazan ziyaret etmeye karar verir. Bu ailenin yanında kalabilmek için Paşa babasına bir dilekçe yazar ve gereken izni alır.

Muhip evin iç güvey damadı, Mihrace agresif gelin, Safiye Hanım dominant kaynana, Ketum Paşa Baba, yalının neşe kaynağı küçük Tevfik, olmadık yerde sürekli ortaya çıkan Davulcu Hamdi, evde kalmış Karagöz ustası Saadettin ve yalıya sonradan dilekçe ile misafir olan İtalyan Gezgin.

Ramazan boyunca muhteşem bir proje, yüzleri güldürecek Osmanlı'dan günümüze ulaşan Ramazan ritüelleri ile ulaşamayıp tarihe karışan adetleri bütünleştirici ve sıcak bir atmosferde sunacak. Bunu yaparken modern drama tekniklerinden sitcom türünü kullanacak.