Tek Türkiye Dizisi

2 Eylül 2009 Çarşamba

Tek Türkiye'nin 'Zelal Anne'sinden Ramazan Mesajı

En güzeli mütevazı bir aile sofrası...
Davet, davet gezinmeden, sadece evlerde iftar yapılan yıllar...

Samanyolu TV’nin dizisi Tek Türkiye’nin oyuncularından Özlem Akınözü iş atmosferinden uzakta sadece Ramazan için bir söylemde bulundu. Ramazanı lüks restoranlarda, birbirinden şaşalı iftar sofralarında geçiren kişilere inat mütevazı bir aile sofrasının çok daha samimi ve lezzetli olduğunu söyleyen oyuncu Ramazan hakkındaki düşüncelerini şöyle toparladı;

“ Bayramlar da hep deriz ya “nerede o eski bayramlar” diye, işte asıl Ramazan ayında bu cümle benim için daha da önem kazanır. Dolayısı ile Ramazan ayı geldiğinde çocukluk yıllarıma giderim. Tüm ailemizin davulcuyla uyanarak hep beraber yaptığı sahurlar ve iftarlar, oruç tutmasak da içimize heyecan ve mutluluk doldururdu. Ne güzel olurdu ilk sahur. Uykulu halimle dahi, o özenle hazırlanmış kahvaltılıktan oluşan ve özellikle bizim cicipapa, başkalarının değişik isimlerle söylediği, efsane yumurtalı ekmek. En önemlisi de bugün çoğu hayatta olmayan aile büyüklerim. Öyle bir ayki, tüm aileyi aynı sofrada bir araya getiren o mübarek ay. Tek başına oruç açan birini gördüğümde içimi sızlatan ve o oruçta bir eksiklik olduğu hissine kapılmama sebep olan o eski ramazanlar. Davet, davet gezinmeden, sadece evlerde iftar yapılan yıllar. Yalansız, riyasız, samimi, sevgi ve saygı dolu Ramazanlar.

Tüm Türkiye’nin Ramazan ayında bu güzel farzlarını daha da anlamlandırarak aileleri ile geçirmelerini ve tüm milletimize hayırlı olmasını dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder