Tek Türkiye Dizisi

14 Temmuz 2008 Pazartesi

Tek Turkiye Dizisi

Tek Türkiye
Yapımcı: Salih AsanYönetmen: Gürsel Ateş
Oyuncular: Ozan Çobanoğlu, Sabri Özmener, Murat Çobangil, Özlem Akınözü

Mutluluğu tek başına getiremezdi. Ama bazı yaraları sarabilirdi.

Samanyolu’nun yeni dizisi Tek Türkiye, yokluklar içinde yaşayan Güneydoğu insanının yardımına koşan kahraman bir doktorun hikayesini anlatıyor. İstanbul’dan Güneydoğu’ya uzanan macerada başarılı bir cerrah olan Tarık, bir meslektaşının daveti üzerine yola çıkar ve kendisini Güneydoğu’nun türlü sıkıntılar içinde hayat mücadelesi veren bir köyünde bulur. İmkânsızlıklar içindeki bu köyde bambaşka hayatlarla tanışan genç doktoru, bir dizi sürpriz de bekleyecektir.

Yokluğun kuşattığı topraklar...

Herkese ve her şeye yabancı olan Tarık’ın köye gelişi kötü bir zamana rastlar. Köyde görev yapan doktorlar, bugüne kadar halkı kandırmaktan başka bir şey yapmamıştır. Onu köye davet eden meslektaşı da ahlaksızlıkları ortaya çıkınca Tarık’ı bile beklemeden kaçmıştır. Üstelik köy halkı yıllardır süren bir kan davasının gölgesinde yaşamaktadır. Bütün bunlar, zaten imkânsızlıklar içine yaşayan köyün acılarını bir kat daha arttırmaktadır.

Bir doktorun efsane haline gelişi...

Karşılaştığı olaylardan çok etkilenen Tarık, köyde gerçek bir doktora ne kadar ihtiyaç duyulduğunu fark eder ve sıkıntılarına ortak olmak istediği bu insanların yardımına koşar. Önceki doktorlar yüzünden çok acı çeken ahali başta Tarık’ı kabullenemez ama Tarık onların sevgisini ve güvenini kazanmak için elinden geleni yapar. Artık Güneydoğu’da kalmaya karar veren Tarık, her bölüm başka bir sıkıntıyı çözmeye çalışırken bölgenin kaderi ile genç doktorun hikayesi içi içe geçer. Tarık hastalıklarla, sakatlıklarla ve kazalarla mücadele ederken köy halkının gözünde giderek efsaneleşen bir kahramana dönüşecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder