Tek Türkiye Dizisi

8 Nisan 2009 Çarşamba

Tek Türkiye'nin Dilası, hemşireliği teyzesinden öğreniyor







Dila, hemşireliği teyzesinden öğreniyor



Tek Türkiye'nin hemşire Dila'sı Müjgan Gönül, rolüne hemşire teyzesinin yardımıyla hazırlanıyor. Teyzesinin tavsiyeleri ise soğukkanlılık konusunda yoğunlaşıyor.

Müjgan Gönül'ü değil; ama 'Dila'yı tanımayan yok. 'Dila ablamız' diyenler, 'Mutlu olsun artık bu kız.' diyenler, doktor Tarık'a kızanlar (!), yolunu kesip 'Sizin hayranınızım.' diyenler vs... Tabii ki bu denli sevilmesinde 'Tek Türkiye'deki hemşire Dila rolünün etkisi büyük; ancak oyunculuğu ve tevazuuyla kendisini sevdirmesini de bilmiş Gönül... İlk televizyon deneyimi olan 'Tek Türkiye'de kendisini yetiştirmeye çalışan ve tecrübeli rol arkadaşlarından sürekli yeni şeyler öğrenmeye gayret eden oyuncu, izleyiciden ve dizinin fanlarından gördüğü ilgiyi anlata anlata bitiremiyor. "Hiç tanımadığınız insanların sizi ekrandan görüp bu kadar sevmesi mutluluk verici. İlk defa böyle bir şey yaşıyorum. Mutluluk verici." diyor. 'Tek Türkiye'de içine kapanık, yüzü hiç gülmeyen, sürekli ağlayan; ancak memleketine de hizmet etmek için can atan bir hemşire tiplemesiyle çıkıyor izleyici karşısına. Ve bir de içine attığı, kimselerle paylaşamadığı Doktor Tarık ile arasındaki platonik aşk var... Bu durum dizinin sıkı takipçilerini de etkilemiş olacak ki Gönül'e gelen mesajların büyük bölümünde izleyiciler Dila'nın mutlu olmasını istiyormuş. İleriki bölümlerde mutlu olup olmayacağını tabii ki zaman gösterecek

Müjgan Gönül'ün hemşire karakterini başarıyla yansıtmasının sırrı ise çok ilginç. Kandan ve şiddetten korkan Gönül, bu rol için küçükken hayranlık duyduğu hemşire teyzesinden taktik alıyormuş: "Büyükannem ve büyükbabam rahatsızlandığında teyzem onlarla ilgilenirdi. Hayranlık duyardım. Ama hiçbir zaman hemşire olayım diye düşünmedim. Dizide makyaj olduğunu bildiğim için etkilenmiyorum. Zaten teyzem beni sık sık arayıp nerede nasıl davranacağımı söylüyor. Saçlarım ve soğukkanlı olmam konusunda uyarıyor."


'Tek Türkiye' gibi reytingi yüksek bir diziyle oyunculuğa başlamasının kendisi için bir şans olduğunu düşünen Gönül'ü en çok alışık olmadığı çalışma temposu zorluyor. Konya-İstanbul arasında mekik dokuyan oyuncu, her ne kadar 'zamanla alıştım' dese de ilk kez ayrı kaldığı evini de özlüyormuş. Doğu ve Güneydoğu'da hizmet eden doktor, öğretmen ve hemşirelerin yaşadığı zorlukları rol icabı da olsa yaşayan Gönül, yaptığı işi bir yönüyle de sosyal sorumluluk kapsamında değerlendiriyor. Tek Türkiye ile oyunculuğunun çerçevesini de çizen Gönül, "Bundan sonra içinde bulunacağım projelerin de sorumluluğu ve toplumsal mesajı olan işler olmasına dikkat edeceğim. Dila'nın mesajı da bu. Köyünden çıkmış, tekrar köyüne dönmüş, memleketine hizmet ediyor. Bu da sosyal sorumluluktur aslında." diyor.

6 yorum:

  1. ben ce dila öok mutlu olsun tabiki tarık hiç sevmiyicek dilayı once zeynep vardı şimdide selma dilanın şanssı hiç yok etse etse şıvan dilayı mutlu eder dila bence şıvanı sevsin ozaman dizi reytikleri ozaman kırıcaktır canan

    YanıtlaSil
  2. valla süper bir film ahh aman sille silleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    YanıtlaSil
  3. dila tanionmu beni ben arife seninlen deminden beri konusmuktuk gemdie galileodan hatirladinmi

    YanıtlaSil
  4. allahın yarattığı böylesine bir güzelliğin gözlerinde yaş olmamalı bence sen hep gülersin inşallah müjgan gönül

    YanıtlaSil
  5. çok güzel bir kız=)))

    YanıtlaSil
  6. dila yı seviyor ve begeniyorum çok güzel yaaaaaaa

    YanıtlaSil