Tek Türkiye Dizisi

2 Eylül 2009 Çarşamba

Samanyolu'nda 'Dördüncü Osman' Devri




'Kollama' ve 'Tek Türkiye' dışındaki tüm dizilerini bitiren Samanyolu, yeni yayın dönemine üç yeni projeyle girmeye hazırlanıyor. Senaryoları bitirilen 'Dördüncü Osman', 'Kırık Kalpler' ve 'Kader Çizgisi' adlı dizilerin cast çalışmaları ise sürüyor.

Anlaşma sağlamadan isimleri açıklamak istemeyen kanal yetkilileri örnekleri yayınlanmamış projelerin Türkiye'de bir ilk olduğu görüşünde. Tarihe meraklı bir polis ile teknoloji âşığı arkadaşı arasında geçen komik olayların anlatıldığı 'Dördüncü Osman' kanalın yeni dönem en çok dikkat çeken yapımları arasında gösteriliyor. Dizilerin adları ve konuları şöyle:


DÖRDÜNCÜ OSMAN: İki ortak polis... Bunlardan biri tam bir Osmanlı hayranı... Osmanlı tarihini bilen ve hep Osmanlı'dan hayat dersi çıkartan bir memur. Diğeri ise teknoloji düşkünü... Bu iki polis memuru aynı cinayetleri gün yüzüne çıkarmak için bir ekip olmak zorunda kalınca ortaya ilginç olaylar çıkıyor.

KADER ÇİZGİSİ: İzleyiciyi geçmişe götürmeyi hedefleyen dizi, 'Bazı şeyleri değiştirme şansımız olsa neyi değiştirirdik, peki değiştirince gerçekten her şey hallolacak mı?' sorularını yöneltiyor.

KIRIK KALPLER: Duanın gücünün anlatıldığı dizide insanlara, hiçbir zaman çaresiz ve güçsüz olmadıkları mesajı veriliyor. Biri her zaman bizi gözetliyor ve ona seslendiğimiz anda bize yardıma gelmek için bekliyor.


Boş Kalan Tahtı 4.Osman Alıyor

Samanyolu TV, Eylül ayının sonu Ekim ayının başı gibi 4.Osman dizisini seyircilerle buluşturmaya hazırlanıyor. Yapımcısının Melih Sezgin’ in olduğu dizinin oyuncuları ise Reha Özcan, Cavit Çetin Güner ve Begüm Şahin.. Dizinin akışı ise Osman ve Yıldırım karakterleri üzerinden gerçekleşiyor. Osman Osmanlı estetik ve tarihine hayran bir polis. Yıldırım ise teknoloji düşkünü, esprili genç bir polis memuru.

Osman ve Yıldırım aynı ekip de aynı cinayetleri aydınlatmak için beraber çalışıyor. Bu beraberlik birbirinden eğlenceli karelerin ekrana yansımasına sebep olacak..Osmanlı tarihinden güncel konulara her alanda işlenen konularla keyifli anlar yaşayacağınız iddialı yapımın çekimleri kısa bir süre sonra başlayacak.

2 yorum:

  1. süper bir dizi ben çok beğendim ...

    YanıtlaSil
  2. süper bir dizi valla , melih zezginden allah razı olsun

    YanıtlaSil