Tek Türkiye Dizisi

6 Kasım 2009 Cuma

TEK TÜRKİYENİN ÇETİNİ ERGÜN KUYUCU SOHBETİ!


Ergün Kuyucu; " Ağalık ve aşiret sistemi özendirilmemeli!.."
Samanyolu TV’nin en çok seyredilen dizisi Tek Türkiye’nin setinden dobra dobra açıklamalar!...
Yayınlandığı günden beri gerek yurt dışı gerek yurt içi başarılara imza atan Tek Türkiye oyuncularından Ergün Kuyucu, kendisine sorulan soruları içtenlikle cevapladı.
Kışın kendisini göstermesi ile birlikte muhakkak ki dizi çalışmaları da bir hayli zorlandı. Hele ki şehir ortamından uzakta gerçekleşen diziler için bu bir kat daha zor bir durum. Hikayesiyle, setiyle her zaman gündemin baş köşesine oturan Tek Türkiye’nin kötü adamı Çetin karakteri Ergün Kuyucu ile bir söyleşi yaptık. Seyircilerin kendisine sorduğu birkaç soruyu ilettik.

TV hayatına atılmanız, nasıl oldu?

Açıkçası ben bir iş adamıyım. Özellikle Yurt dışı ilişkileri yoğunlukta olan sürekli gezilere giden bir iş adamıyım. Fakat bir gün bir prodüksiyoncu arkadaş katılacağı bir projede kötü adam eksikliğinden bahsetti. Sonra da bana sen kötü adam olur musun dedi. Düşündüm neden olmasın dedim. Türkiye’de kaliteli kötü adam eksikliği var. Günümüze bir Erol Taş lazım.



Siz Erol Taş olabilir misiniz?

Bunun cevabını tabiî ki en iyi izleyici verir. Erol Taş kötü olduğu zaman gerçekten insanın nefret ettiği eline geçirse bir bardak suda boğacağı bir karakterdi. Ve gerçek hayatta çok sempatik bir insandı.

Peki, siz gerçekte nasılsınız?

Kim kendine kötüyüm der bilmem ama çok aşırı duygusal değilimdir.

Tek Türkiye seyircisinin tepkisi size karşı çok sert. Çetin’i öldürün de öldürün diyorlar. Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?


Çok doğal. Tabiî ki o kadar kötüyüm ki ben bile olsam öldürülmemi isterim. Bu bir yönden de rolümü iyi benimsediğimi ortaya koyar. Normal hayatta en çok karşı çıktığım işleri yapıyorum bu dizide meslek gereği kendimi kaptırmak zorundayım, kaptırıyorum da..

Doğuda ki vahşeti, hataları ekranlara getiren bu türlü yapımlar hakkında ne düşünürsünüz?

Tabi ki hataların, yanlışların gün yüzüne çıkması güzel. Fakat çok hassas bir mesaj içerdiğinden çok dikkatli olunmalı. Bu stil doğuyu ele alan dizilerde en çok kınadığım ağalık ve aşiret sistemini hoş ve doğru bir şeymiş gibi gösterilmesi. İnsanları imrendirmesi. Tek Türkiye’ de bu konuda çok hassas. Dikkat edin ağalık ve aşiret sistemi hiçbir zaman lüks konaklar, otorite sahibi adamlar gibi imrendirilicili bir havaya sokulmadan veriliyor. Maalesef diğer projeler bu konuya dikkat etmiyor. Ağalar, Aşiret kuralları Devlet’ten yüce, karizma gibi bir havaya sokuluyor. Çok dikkatli olmak lazım bu projeler aileler ile seyredilen yapımlar.

Gönül Salıncağı, Kara Köpek Havlarken, Beşinci Boyut, Arka Sokaklar, Kollama gibi projelerde yer alan Kuyucu, Tek Türkiye’ deki Çetin karakteri ile oyunculuğunun zirvesine yerleşti.

1 yorum:

  1. çeti tarıgı serbes bırakısı daha iyi olu tamamı

    YanıtlaSil