Tek Türkiye Dizisi

20 Şubat 2009 Cuma

Tek Türkiye'nin Oyuncuları Dizi Hakkında Konuştu


“EĞİTİMLİ OYUNCULARIN DEĞERİNİN BİLİNDİĞİ TEK KANAL SAMANYOLU TELEVİZYONU"


Birincilik tahtına oturan, ortalığı kasıp kavuran dizinin gözde oyuncularından!... Berfin, okullarda karne dağıtıyor, Zelal Kadın Yılın annesi seçiliyor, Tarık’a yılın oyuncusu deniliyor, Şivan, Muhtar, kanal kanal her yere konuk oluyor.. Okullar, kanallar onları konuşuyor peki ya onlar ne diyor?...Samanyolu Televizyonu’nda yayınlanan ve haftalardır birinciliği kimseye kaptırmayan Tek Türkiye dizisinin oyuncuları dizi ve başarısı hakkında ne söyledi?


Dizide Yılmaz karakterini canlandıran 1983 Trabzon doğumlu Fatih Yurdakul, dizi çekiminin zaman kısıtlaması olduğundan tiyatroya nazaran daha zor olduğu belirtirken senaryonun sıcaklığı ve akıcılığından ve rolüne kendini oldukça kaptırdığından bu zorluğu da en güzel şekilde aştığını belirtiyor.Dizi başlamadan önce reytingi konusunda emin tahminlerde bulunamazken dizi çekime başlayıp, kadro ile tanışıp yönetmenlerinde azmini görünce kesinlikle iyi bir reyting alacağına inanmış.Bu arada Fatih Yurdakul, Samanyolu TV’nin ağırlıklı olarak tiyatrocuları oynatmasını takdir ettiğini belirtip ve “Bu konu zaten çok konuşulan bir konuydu, özellikle bu tarz başarılı yapımlara tiyatro oyuncularını tercih etmek dizinin kalitesini de daha artırdığından diğer medya kuruluşlarına da örnek olacağını düşünüyorum” dedi.


Dizinin Dila Hemşiresi Müjgan Gönül ise çok farklı bir hikâyeye sahip lise yıllarında okul müsamerelerinde gösterdiği yüksek performans müdürün ilgisini çekmiş onu sanata yönlendirmiş. İki yıl konservatuara hazırlık eğitimi almış. Tam konservatuara gireceği zaman bu başarılı oyuncu Kanal D tarafından fark edilmiş ve güzel bir yapımla teklif almış. Projeyi beğenip, kabul etmiş Müjgan Gönül. Hatta dizi yüzünden konservatuara ara vermiş. Fakat daha sonra uzun süreli bir çalışmaya rağmen proje gerçekleştirilmemiş ve anlaşmayı fes etmek zorunda kalmış. Bundan dolayı oyunculuğa darılan Müjgan’ ın gönlünü Samanyolu Televizyonunun gözdesi Tek Türkiye almış..Oyuncu kadar ekibinde, mekânında çok önemli olduğuna değinen Müjgan Gönül, Tek Türkiye dizisinin mekânının da, ekibinde çok başarılı olduğunu belirtiyor. Özellikle görüntü yönetmeninin mükemmel bir disiplinle çalıştığını vurgulayan Müjgan Gönül, bu gayretler tabiî ki yüksek reyting getirir konu da oldukça güncel zaten diyor.


Dizinin çekimleri sırasında kaybettiğimiz ünlü oyuncu Türker Tekin ise Halo İbrahim karakteri ile dizide yer almıştı. Türker Bey’in dizi hakkında ki yorumları ise şunlardı; “Samanyolu TV benimle irtibata geçti, bir projeden bahsetti. Senaryoyu okudum ve daha ilk okumamda Halo İbrahim karakterine ısındım. Magazinsel bir dizi değil de eğitici ve öğretici bir dizi olması da beni çok etkiledi. Halo İbrahimler çoğalsa memlekette savcıların işleri rahatlardı.”Dizinin o zamanki yüksek reytingi hakkında, “Dizinin oyuncu kadrosunun %95’i belki daha fazlası konservatuar mezunu, yani çoğunluk Devlet tiyatrosu mezunu durum böyle olunca da başarı muhakkak” diyen, Ankara Devlet Konservatuar mezunu büyüğümüz Türker Tekin’i rahmetle anıyoruz.


Dizinin fedakâr doktoru Doktor Tarık karakterini oynayan Ozan Çobanoğlu, bir yandan Devlet Tiyatrosunda bir yandan dizide çalışarak oldukça yoğun bir tempoya sahip. Daha yeni baba olmanın heyecanını yaşayan Ozan Çobanoğlu, Tek Türkiye dizisinin tamamen sevgi üzerine kurulu olduğundan bahsediyor. Dizinin başarısında Cast biriminin de oldukça büyük payı olduğunu vurgulayan Çobanoğlu, çok eğitimli bir kadromuz var ve bu eğitimli oyunculara kendilerine uyum sağlayan rollerin dağıtımı da o kadar yerinde ki başarının gelmemesi imkânsız diyor.Sürekli kendini izleyip eksik yönlerini bulup en iyiye doğru gitmeye çalışan Çobanoğlu’nun azmine hayran kaldığı sanatçı Al Pacino. Şener Şen’i, Haluk Bilginer’i, Uğur Yücel’i dünya standartlarında oyuncular olarak değerlendiren oyuncu, bizim oyuncularımızın daha çok reklama ve maddi güce ihtiyacı var diyor.


Dizinin Zelal Kadını Özlem Akınözü, Hacettepe Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro mezunu. Dizide oldukça içli ve evlatları için büyük bir savaş veren anneyi canlandıran Özlem Akınözü, çekimlerin oldukça zor koşullarda geçtiği belirtiyor. Ama buna rağmen tıpkı diğer oyuncular gibi senaryonun akıcılığı ve rol aldığı karakterle çok ısınması sebebiyle işini başarı ile gerçekleştirebiliyor.Çekimler sırasında Konya Belediyesinin, ekiplerine oldukça destek olduğunu belirten Akınözü, yönetmenden de oldukça memnun. Oyuncu,“Bazen Zelal Kadın’ın tepkilerini yersiz buluyorum senaryoda, diyorum ki; Zelal güçlü kadındır vermez böyle tepki, sağ olsun yönetmenimizde “içinizdeki Zelal’i oynayın tamam” diyor. Haliyle o kadar birleşiyorum ki rolümle. Setteki Zelal ile Özlem arasında dağ gibi fark var” diyor.


Dizinin Muhtarı Sabri Özmener dizi ve kanal hakkında çok güzel yorumlar yapıyor.Samanyolu TV’de hayran kaldığım mantık reyting kaygısının cidden olmaması. Oyuncular zorlanmıyor reyting için. Sorsanız diğer kanallarda öyle ama reytinginiz olmasın direk proje yayından kaldırılıyor. Samanyolu TV’de bu yok. Mühim olan anlatılmak istenen 3-5 kişiye anlatılsa da olur mantığı.Bu eğitici ruh bizi de eğitiyor. Bizde ister istemez mükemmelleşiyoruz. Ayrıca günümüzde hep mankenlerin, şarkıcıların ya da yarışma programlarında tanınmış kişilerin büyük projelerde oynatılması hatta Devlet Tiyatrolarının varlığı olmalı mı olmamalı mı diye tartışılması varken, Samanyolu Televizyonunun, Devlet Tiyatrocularına bu kadar önem vermesi hem onları hem yapımları daha özel kılıyor.


Hikâyecilerinden, yönetmenine kadar, cast’ından oyuncularına kadar hep eğitimli ve işinin erbapları ile çalışan Samanyolu Televizyonu, bünyesindeki oyuncularla bu kadar barışık olmasından hem iyi bir iş yaptığını hem de daha çok iyi işler yapacağını kanıtlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder