Tek Türkiye Dizisi

2 Nisan 2009 Perşembe

Tek Türkiyenin Doktor Tarık'ından Sevenlerine Müjde(roportajın tamamı)


Samanyolu Televizyonu'nun sevilen dizisi Tek Türkiye'nin Doktor Tarık'ı Ozan Çobanoğlu’nun sözleri, sevenlerini çok mutlu edecek...

Samanyolu Televizyonunun beğeniyle takip edilen dizisi Tek Türkiye’nin başrol oyuncusu Doktor Tarık karakterini canlandıran Ozan Çobanoğlu ile başta Bugün gazetesinden okuduğumuz “Kahramanlık Tarık’a yakışıyor, Polat’a değil” sözü üzerine, sonra da sinemadan konuştuk. Başarılı ve sevilen aktörün medyada gezen sözü üzerine çok güzel tamamlamaları ve hatırlatmaları oldu. Söyleşi esnasında kendisinden bir takım sürprizlerde aldığımız Ozan Çobanoğlu’nun sözleri, sevenlerini çok mutlu edecek!

***Ozan Bey, Necati Şaşmaz ile bir alıp veremediğiniz olmadığı halde gazetelerde ve internet sitelerinde boy boy “Kahramanlık Tarık’a yakışıyor, Polat’a değil” lafınız görünüyor. Bu konu hakkında tamamen size ait gerçek görüşlerinizi söyler misiniz? Sevenleriniz bu röportajı okuyup bu lafları kesinlikle Ozan Çobanoğlu dememiştir diye tepki gösterdi, sevenleriniz tarafından bu denli iyi tanınmak çok harika olmalı. Nasıl bu kadar sizden emin olabiliyorlar. Dizideki Doktor Tarık rolünün etkisi var mıdır bunda?

---Ozan Çobanoğlu: Necati Şaşmaz, 5 yıldır devam eden bir dizide başrol oynuyor. Öncelikle bunu takdir ediyorum. İnanın bir dizide başkarakteri oynamanın ne denli zor ve sabır istediğini çok iyi biliyorum. Sadece rolün hakkını vermek dışında projenin sorumluluğunu da sırtınızda hissediyorsunuz. Ve bir şekilde seti motive etmek, seti dengelemekte bir parça size düşüyor. Diziye yeni giren karakterleri adapte etmek onlarla ağabeylik, kardeşlik, arkadaşlık bağı kurmanız gerekiyor. Şu an söylemediğim onlarca şeyi de ekleyebilirim.
Necati Şaşmaz için şöyle söylemiştim; “Bence Türkiye’nin en iyi oyuncularından biri değil, ama çaba gösteren emek veren bir oyuncu, benim ve birçok genç oyuncunun olduğu gibi daha çok öğreneceğimiz şey, daha çok gidecek yolumuz var.”

Bu fikrimi hala savunuyorum bu sözlerimin tamamıdır. Kendisine çok saygı duyduğumu ve Kurtlar Vadisi’nde çok iyi oyuncuların olduğunu da belirtmiştim. Benim ne magazin de ne de sansasyonel haberlerle ilgim olamaz. Ben idealleri olan, kendimi, aklımı, sürekli zinde tutan üretmeyi seven ve üretilen işleri takip eden biriyim. Beni sevenlerden ricam lütfen şuna dikkat etsinler, ben alt yapısı olan kısa yoldan buralara gelmeyen, hep kendisini öğrenmeye ve bildiklerini anlatmaya çalışan günün birinde oyuncuğunu tüm dünya arenasında göstermek isteyen bir aktörüm. Ne olur günün birinde yine böyle bir şeyle karşılaşırsanız, beni bu şekilde hep kalbinizde hissettiğiniz gibi anın ve kalbinizde böyle yaşatın. Allah, insanın kalbine hep doğruyu koyar. İnsan bunu, içine şüphe girerse bozar. Siz kalbinizin sesini dinleyin. Ve kalbinizin sesini dinlediğiniz için herkese teşekkür ederim.

Bir insan başarılı olabilir, zeki ya da dahi de olabilir. Bir insan çok zengin de olabilir. Ama bir insan tanımadığı insanlara hiç görmediği insanlara kendini sevdirmesi çok zordur. Beni sevdiğiniz için onur duyuyorum. Umarım beni sevme nedenleriniz hiç bitmez ve giderek de çoğalır. Sağ olun arkadaşlar...

***Her hangi bir reklam teklifi, dizi teklifi alıyor musunuz?

---Dizi ve sinema teklifleri çok aldım. Fakat ben önce içinde bulunduğum işe bakarım. Bu serüven nereye kadar sürerse hep arkasındayım. Önce, “TEK TÜRKİYE”... Sonrası, Allah Kerim.

***Sinema düşünüyor musunuz? Bir proje var mı?

---Evet kısmet olursa yaza bir sinema projem var. Benim yazdığım bir senaryo. Tek Türkiye’nin eski ve yeni kadrosundan oyuncular olacak. Ben müjdeyi şimdiden vermek istemezdim ama dayanamadım. Şimdilik her şey sır. Tamamıyla bağımsız bir senaryo. Uzun zamandır üzerinde durduğum bir hikâye. Şimdilerde çok yoğun bir biçimde üzerinde çalışıyorum. Başkada bir şey söyleyemem

***Başrol tekliflerini kabul ederken neye dikkat edersiniz?

---Ben özel ve önemli roller oynamak isterim. Oynadığım adam iz bırakmalı.

***Tek Türkiye ve benzeri bazı siyasi sorunları gündeme taşıyan diziler bir hayli arttı. Dizilerin ya da sinemaların siyaset üzerinde büyük bir etkisi var mı sizce? Sanat ile siyaset ayrı koldan mı yürümeli, yoksa ikisi karışık mı bir seyir izlese daha manidar mı olur? (Siyasiden kasıt, parti siyaseti değil )

---Kesinlikle. Sanatta, tiyatroda, sinemada her zaman siyaset vardır. Bu kadar savaş olmasaydı, bu kadar film olmazdı. Bu kadar acı çeken insan olmasaydı, sinema acıyı anlatamazdı.... Unutmayın ki sanat insan olduğu için vardır. Ve insan oldukça sanatta siyasette hep olacaktır.

Başarılı oyuncu Ozan Çobanoğlu’na başarılar diliyor, kısmet olursa yaza bitireceği sinema filmini merakla bekliyoruz.

1 yorum:

  1. çok başarılı bir oyuncu bence geleceği çok parlak olacak ve çok yakışıklı bir oyuncu ve zeki

    YanıtlaSil