Tek Türkiye Dizisi

18 Şubat 2010 Perşembe

Medya'da Tek Türkiye...


Medya'da Tek Türkiye

‘Tek Türkiye’

Türk televizyonlarında son yıllarda kaliteli ve izleyiciyi çeken birçok yapım var. Bunlar şüphesiz iyi bir arka plan ve iyi bir ekip çalışmasının ürünü. Hem senaryo açısından, hem prodüksiyon açısından hayli zengin bir yapıya sahip bu ürünler toplumun da dikkatinden kaçmıyor.

Özellikle son yıllarda Türkiye üzerinde karanlık emelleri olanların anlatıldığı yapımlar ilgi görüyor. Bugün sizlere bu yapımlardan birisinden bahsetmek istiyorum.

Türkiye’de son dönemde televizyon kanalları arasında hızlı bir yükselişe sahip olan Samanyolu televizyonu, Tek Türkiye dizisiyle beğenimi kazananlardan... Terör sorununa bugüne kadar belki de en gerçekçi bakışı atan Tek Türkiye seyircinin de beğenisini kazanmış gibi görünüyor.

Güneydoğuda yaşanan olayları bütün yönleriyle ele alan Tek Türkiye’de halkı canından bezdiren unsurlar apaçık ortaya seriliyor. Bir yanda terör belası ve onun arka planı. Bir yanda devlet ve devletin gücünü karanlık emelleri için kullananlar. Bir yanda aşiretler ve katı kuralları ve daha birçok gerçeklik Tek Türkiye’nin ana temasını oluşturuyor.

Dizinin her bölümünün sonunda ise Anadolu toprakları üzerinde karanlık emelleri olan şer güçlerin diyalogları geliyor ekrana. Bu diyaloglarda güncel konular da işleniyor. Eğer Türkiye gündemini yakından takip edip anlayamadığınız karanlık bir mesele varsa Tek Türkiye’den öğrenebilirsiniz! Tabi bu arada diziye olan ilginin sebebi sadece bunlar değil. Dizide şiddet gerçekte olduğu kadar yansıtılıyor. Ne eksik ne fazla…

Bir de dizi karakterleri çok ünlü isimlerden oluşmuyor. Ayrıca dizi karakterleri ve bunları sergileyenler arasında öyle göze çarpan bir tezat göremiyorsunuz. Yani oyuncular rollerinin hakkını veriyor. Tabi Tek Türkiye ekibi her şeyi doğru yapmıyor.

Onların da kusurları var görebildiğim kadarıyla. Mesela dizi sezon arası verdi. Aranın ardından başlayan ilk bölümde daha önce bir köyde doktor olarak görev yapan Tarık, karşımıza birden Kaymakam olarak çıkıverdi. Şahsen ben nasıl olduğunu anlamadım. Tabi dizi ekibinin bunu yapmakta mutlaka ‘ali bir muradı’ vardır ama ben anlamadım!

İşi kötü tarafı aklımda kalan tek olumsuzluk buymuş! Hay Allah.

Ama neyse ben Tek Türkiye’yi yakından takip ediyorum. Mutlaka bir açıklarını bulup size de duyuracağım! Şaka, şaka…

Aslında ekran karşısında tertemiz bir aile dizisi arayanlara Tek Türkiye’yi tavsiye edebilirim. Diğer kanallardaki dizileri de yakından takip ediyorum. Star’ın Kurtlar Vadisi, Show’un Ezel’i, TRT 1’in Hesaplaşması, ATV’nin Adanalı’sı takip altında olan diğer diziler onlarla ilgili de yazacağım ancak biraz dinlenmem gerekiyor!

Hoşçakalın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder