Tek Türkiye Dizisi

13 Şubat 2010 Cumartesi

TEK TÜRKİYENİN ŞİVANI OKTAY USTAYA KONUK OLDU



Şivan coştu, Şivan coşturdu!

Yeşil Elma programına katılan Tek Türkiye'nin sempatik oyuncusu Süleyman Karadağ dizi ve set arkası hakkında Oktay Usta'ya konuştu.

Reyting sıralamasında üstlerden düşmeyen dizi Tek Türkiye'nin Şivan karakteri Yeşil Elma'da dizi hakkında can alıcı ipuçları vererek dizinin seyri hakkında sevenlerini meraklandırdı. Gerek program esnasında gerek reklam aralarında birçok düşüncesini bizimle paylaştı.

Şivan kardeş acısı yaşıyor!...

Gerçek hayatta da iki kardeşini toprağa veren başarılı oyuncu dizideki kardeşini de kaybederek bir kez daha duygusal sahnelerle karşımıza geliyor.

Şivan ve Siyabent arasındaki fark;

Şivan ve Siyabent arasındaki farkı Süleyman Karadağ şöyle özetliyor. “Zalim Şivan eskiden repliklerinde sürekli “Ula tohtoor, seni bir elime geçirirsem, çekeceğin var benden” diyordu, Siyabent ise Tarık'a gelen bir darbe üzerine Tarık'a “ Ulaa, sana kalkan eller kırılır” diyor. Sadece bunlardan bile farkı görebilirsiniz..”

Senarist Ali Kara duy beni “de hadiyn gidiyik”

Geçen sezonlarda kullanılan ve halk arasında kısa sürede yayılan “Hadiyn gidiyik” sözünü Şivan bu sezon pek kullanmıyor. Siyabent olarak da bu sözü kullanmasını isterim sevgili senarist duy sesimi “hadiyn gidiyik” diyelim gene...

Ve dağların prensi Şivan aşık oluyor!

Şivan'ın Dila'ya olan aşkı halk tarafından bir hayli tutulmuştu, Şivan'ın Dila'ya türküsü dilden dile dolaştı. Zeynep Öğretmen ölmeseydi belki de Şivan, Dila' da devam eder, hikaye o yöne dönerdi. Kısa sürdü Dila, Şivan sevgisi. Ama şu an bir bacı gibi seviyor Şivan, Dila'yı... Hem Şivan'ı dağlarda yeni bir aşk bekliyor. Belki de eskilerden canını yaktığı bir güzelle karşılaşıp, helallik almaya çalışırken gönlünü kaptırıp sevda adamı olacak Siyabent.. Bilinmez, her şey olabilir..

İlk sezonlar ve bu sezon Şivan'a ilgi nasıl? Şivan'ı daha çok görmek istiyoruz diyor izleyici olur mu sizce?

İlk sezonlarda size şunu belirteyim jenerikte adım yokken bile inanılmaz izleyici kitlesi ile karşılaşıyordum. Kötü rolde olmama rağmen sizinde malumunuz çok ilgi vardı. Düşünün afişte bile resmim yoktu. Ama Şivan herkesin dilindeydi. Şimdi de çok kalabalık kitleler geliyor görüşmeye. Geçen bir çocuk ailesi ile beraber gelmiş, beni göremediği için ağlamış ailesi sırf çocuğu beni görsün diye Konya'da kalmış. Sonra görüştük tabi. Şivan'a her sezon ilgi çok. Sete gelen seyirciye çok önem veririm. Onlar bizi biz yapan en önemli unsur. Es geçilemezler asla.

Tek Türkiye, Taşkent'in turistik değerini artırdı

Geçen sezon bir günde tam 5000 kişinin geldiği olmuştu. Artık boğaz köprüsü trafiğini andırıyordu görüntü. Çok renkliydi. Şimdide öyle. Taşkent kalabalık olmayan sakin bir yerdi. Ama dizinin setinden sonra yerli turist patlaması yaşandı. Değeri arttı. Muhtarımız, Belediye Başkanı herkes farkında ve sürekli teşekkürlerini sunuyorlar. Desteklerini esirgemiyorlar. Hele dizi finaline doğru Taşkent'te bir şölen yaşanacak. Bahar şenlikleri şimdiden hazırlanıyor.

Ozan Çobanoğlu, Fatih Yurdakul, Müjgan Gönül, Ergün Kuyucu, Kadim Yaşar setteki bütün arkadaşlarımız ayrı bir alem. Herkesin kendine ait çok seçkin özellikleri var. Doktor Tarık setin ağır abisi, ağır jön, Botan'ı zaten kendini dağlara verdi yakında dağda bir yerde kaybolacak, Ergün Kuyucu, onun sözleri onun kullandığı ifadeler telif hakkı sorunu olmasa kesinlikle kopyalanacak, çok esprili bir kişilik. Fatih Yurdakul, teknoloji canavarı. Müjgan Gönül ise narinliği ile kibarlığı ile cidden bacımız. Farklı bir hava katıyor sete.

Bir şiir kitabım vardı... Çıkacaktı bu yaza..

Bir şiir albümü hazırlığındayım. Kitapta hazırlıyorum. Aslında şimdiye çıkacaktı ama bu sezonda uzayınca Tek Türkiye ara verdim şiir çalışmalarına. Ama albümüm, kitabım bu yaza çıkar inşallah.

Sözlerine sevenlerine selam ederek son veren başarılı oyuncu, yoğun bir şekilde dizi ve program teklifi alıyormuş fakat Tek Türkiye bitene kadar bütün tekliflere kapalıymış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder