Tek Türkiye Dizisi

7 Mayıs 2009 Perşembe

Re: Tek Türkiye Oyuncuları, 3 Mayısta Hz.Mevlana Kutlamalarındaydı(resim ve videolar)






























Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya'ya gelişlerinin 781’inci yıldönümü Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan temsili karşılama programı ile kutlandı.


Mevlana Müzesi Gülbahçe'de gerçekleştirilen temsili karşılama törenine AK Parti Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Kabakçı, Konya Valisi Osman Aydın, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fatih Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Hazreti Mevlana’nın torunu Esin Çelebi, Konya halkı ile yerli ve yabancı çok sayıda misafir katıldı.


KONYA HALKI MEVLANA TERBİYESİ İLE BÜTÜNLEŞTİ


Temsili karşılama programı öncesi konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fatih yılmaz, Mevlana’nın ulvi şahsiyeti ve bıraktığı eserlerin bugün en büyük değerlerimizden olduğunu belirterek, Konya halkının 781 yıldır Mevlana terbiyesi ile bütünleştiğini söyledi.
KONYA DENİNCE AKLA MEVLANA GELİYOR

Konya Valisi Osman Aydın ise, Hazreti Mevlana ve ailesinin gelişleri ile Konya’nın bir ilim ve fikir şehri olarak ön plana çıktığını kaydederek, bugün dünyanın her yerinde Konya denince akla Mevlana’nın geldiğini ifade etti. Vali Aydın, Mevlana’nın 8 asır önce ortaya koyduğu birlik, kardeşlik ve dostluk felsefesine bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu vurguladı.

ÜNLÜ SANATÇILAR ROL ALDI

Konuşmaların ardından, ünlü tiyatro sanatçısı Sacit Onan'ın sunumu ile başlayan temsili karşılama programında; Hazreti Mevlana'nın babası Sultan'ül Ulema Baha Veled rolünü Cem Kurtoğlu, Hazreti Mevlana rolünü Fatih Yurdakul, Sultan Alaeddin Keykubat rolünü Ozan Çobanoğlu, Sultan Alaeddin Keykubat'ın eşi Gazi Hatun rolünü Ezgi Sertel, Vezir Celalettin Karatay rolünü Kadim Yaşar oynadı.

Programda, Larende’den (Karaman) Konya’ya gelen Mevlana ve ailesinin Sultan Alaeddin Keykubat ve Konyalılar tarafından karşılanışı temsil edildi. Katılımcıların büyük bir heyecanla izlediği temsili karşılama töreninin ardından Mevlana Müzesi'nde Hazreti Mevlana'nın mezarı başında dua edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder