Tek Türkiye Dizisi

25 Mayıs 2009 Pazartesi

7.Türkçe Olimpiyatları...Dünyaya Gönül Diliyle Seslenecekler...


Her yıl farklı dinden, ırktan ve renkten dünya çocuklarını bir araya getiren Türkçe Olimpiyatları'nın yedincisi 28 Mayıs'ta Ankara'da başlayacak.


Türkçe Öğretim Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından organize edilen olimpiyatlara, Afganistan, Arjantin, Venezuela, Benin, Etiyopya, Kongo, Fransa, İtalya, Uganda, Togo, Maldiv Adaları ve Sri Lanka gibi 115 ülkeden 600 öğrenci katılacak. Etkinliğin bu yılki teması 'gönül dili' olacak. Yönetmenliğini Turgut Söğüt, müziğini Yücel Arzen ve seslendirmesini Müşfik Kenter'in yaptığı 'gönül dili' temasının tanıtım filmi Türkçeyi ve ülkemizi anlatıyor.


7. Türkçe Olimpiyatları'nda 'Yabancı Dil Türkçe' kategorisinde; konuşma, yazma, dil bilgisi, şiir, şarkı, sunum, genel kültür, özel beceriler, makale, ülke tanıtım stantları yarışmaları ile 'Ana Dil Türkçe' kategorisinde kompozisyon, şiir, genel kültür yarışmaları yapılacak.


28 Mayıs Perşembe günü saat 10.00'da başlayacak olimpiyatın açılışı yarışmalar ve etkinliklerle gerçekleşecek. 30–31 Mayıs'ta Ankara ANFA'da yapılacak kültür şöleni binlerce Türkçe hayranı tarafından takip edilecek. Geçen yılki etkinliklere 158 bin kişi katılmıştı. Ankara'da gerçekleşecek 7. Türkçe Olimpiyatları'nın şarkı finali 3 Haziran'da İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi, şiir finali ise 2 Haziran'da Bursa Kültür Park'ta yapılacak. Sekiz gün devam edecek Türkçe Olimpiyatları'nın ödül töreni 6 Haziran Cumartesi günü Ankara-ASKİ Spor Salonu'nda gerçekleşecek. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek öğrenciler Asya Kızılcahamam Termal Tatil Köyü'nde konuk ediliyor.


Olimpiyatlarda ilk kez geçen yıl uygulanmaya başlanan il çapında etkinlikler, bu yıl da devam edecek. Kayseri, İzmir, Erzurum, Kahramanmaraş, Gaziantep, Antalya gibi illerde 8–9 Haziran tarihlerinde mini birer olimpiyat gösterisi sunulacak. 9 ayrı ilde 25 ayrı sahnede 120 bin davetli seyirciye ulaşılacak. İl etkinliklerinde Anadolu insanı yurtdışında yapılan eğitim hizmetlerinin sonucunu görmenin ve katılımcı öğrencilerle yakından sohbet etmenin mutluluğunu yaşayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder