Tek Türkiye Dizisi

21 Haziran 2009 Pazar


TEK TÜRKİYE DUYGUSAL BİR MANZARA İLE VEDA ETTİ

Tek Türkiye Sezon finaline İkincilikle girdi!....

Samanyolu Televizyonunun en başarılı yapımlarından biri olan Tek Türkiye, dün sezon finaline girdi. Tek Türkiye’yi diğer dizilerden ayıran en önemli özelliklerinden biri seyircilerin sadece diziye değil sete de gösterdiği yoğun ilgiydi. Sette çalışma olduğu zamanlar gece demeden gündüz demeden seyirciler 74 bölüm boyunca oyuncuları seyretmeye çalıştı, bir şekilde onlara yakın olmak istedi.

Muhakkak ki dizinin samimiyetinde ve ekranlara bu kadar sıcak yansımasında sete içindeki sevgiyi de getiren seyircilerin etkisi çok büyük. Oyunculardan Şehmuz Muhtar, Sabri Özmener, Zelal Anne, Özlem Akınözü, Dila, Müjgan Gönül, Berfin, Özgül Sağdıç gibi oyuncular sete gidip ortamı görenlerin büyük sevgisini başarmayı kazandı. Onların mütevazi duruş ve sıcak kanlılıklarından etkilenen seyirci, onları ekran başında da yalnız bırakmadı.

Bu süreç böyle işlerken medyada bu başarılı ekibe gereken önemi gösterdi. Ekip, yurtiçi, yurtdışı birçok davete, ödül törenine katıldı. Aldıkları plaket ve ödüllerin sayısı gün geçtikçe arttı. 74 bölüm boyunca büyük bir fedakârlık sergiledi oyuncular. Konya’da ki veda yemeğine katılan hikayeciler, yapımcılar, oyuncular hepsi aynı şeyi söyledi; “ Gelip ortamımızı bir görün, inanın sevmeden bu yola baş koymadan yapılacak iş değil bizimkisi, mesaj çok değerli olunca zorluğu da artıyor, güzel şeyler basit kazanılmıyor, biz bu başarıları gördükçe bütün bu zorlukları gülümseyerek karşılıyoruz” dedi.

Yeni sezonun hikâyesini oldukça merak eden oyunculara hikâyeci arkadaşlar “ Her an her şey olabilir” diyerek ser verip sır vermedi. Şimdi herkes memleketlerine, tatile gitti. Konya halkı, “tüm Türkiye gibi ekranlarda diziyi, sette oyuncuları çok özleyeceğiz” dedi.

Sezon finali daha yayınlanmadan “ Sezon finali kelimesini bile duyunca duygulanıyorum, Tek Türkiye seyretmeden geçecek Perşembe’leri düşünmek bizi çok üzüyor” deyip, gözyaşlarını tutamayan seyirciler herkesi duygulandırdı. Birçok izleyicide sezon finali sonrasında, Şivan’ın eşi ve çocuğunun öldürüldüğü sahnede çok duygulanıp, gözyaşlarını tutamadıkları belirtti. Buruk bir şekilde, duygusal veda eden Tek Türkiye, ağlayan gözleri güldürecek yeni sezonuyla şimdiden merakla bekleniyor.

Dizi oyuncularından Zelal Anne, sezona veda ederken, “ Çok yorulduk, ama alnımızın akıyla bu işi başardığımız için gurur duyuyorum diyerek, herkese hayırlı tatiller diledi. Dila Hemşire ise “ çok zor bir çekim süreci geçirdik ama set ortamına veda etmek beni buruklaştırdı. Dinlenmek tabi ki güzel ama seti çok özleyeceğim” diyerek tüm izleyicilerine onlara verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Ekranların gözdesi haline gelen ve birçok tıp öğrencisinin karakteri ile hayallerini süsleyen Doktor Tarık, Ozan Çobanoğlu ise tıpkı dizide ki durmak dinlenmek bilmiyor. Bir yandan dizi çekimi bir yandan kendine özgü sinema çalışması onu yormamış. İnsanları bilgilendirecek, onları aydınlatacak eserler yapmak için ölene kadar sanata devam edeceğim ve sanatı sadece insanlara anlatmak istediğimi, gerçekleri anlatmak için yapacağım diyen başarılı oyuncunun başta birçok arkadaşı hem Tek Türkiye çekimi hem Devlet Tiyatrosundaki görevi dolayısıyla “sen bu yoğunlukla senaryo falan yazamazsın” demiş. Fakat Çobanoğlu, kendisine inanan Tek Türkiye ekibindeki arkadaşları ve yönetmeni Naci Çelik Berksoy’ un da yardımıyla bu senaryoyu bitirmiş. “Sinema filmi çekmek Türkiye şartlarında maalesef çok zor, tek başına imkansız maddi manevi size destek veren ve inanan insanlar bulmak zorundasınız ve çok şükür ki ben de bu insanlarla karşılaşıyorum” diyerek çalışmalarının olumlu yönde gittiğini belirten oyuncu kendisinden desteğini ve duasını esirgemeyen tüm sevenlerine teşekkür etti.

Türkiye’de gayretli çalışması sonucu yıldızı parlayan nadir oyunculardan biri olan Ozan Çobanoğlu, son olarak genç arkadaşlarıma seslenmek istiyorum diyerek “ Önemli olan bir şeyi başarmak değil, çalışmak. Çalışırsalar bir gün mutlaka başarıya ulaşacaklardır. İnanmak en büyük erdemdir. “ dedi.

Hiçbir emeğin zayi olmayacağına inanan oyuncu Çobanoğlu’nun sinema projesinin bu düşünceler ekseninde mutlaka çok faydalı ve estetik bir çalışma olacağına inanıp, reyting sıralamasında ilk üçten hiç düşmeyen, sezon finalinde ise en çok seyredilen ikinci program olmayı başaran

Tek Türkiye Ekibinin tüm oyuncularına gösterdikleri emek ve çabalar için teşekkür ediyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder