Tek Türkiye Dizisi

3 Haziran 2009 Çarşamba

Tek Türkiye 'nin Tarık 'ı Ozan Çobanoğlu; Türkçe Olimpiyatları....




Doktor Tarık; Tek Türkiye için uğraşırken, dünya çapında Tek Dil Türkçe’ yi görünce duygusal anlar yaşadı!...


Yıllarca beraber yaşadığımız daha sonra ise birbirine düşman olup, eline silah alıp dağa çıkanlara en güzel mesaj, Türkçe Olimpiyatlarında veriliyor!...Bu sene 7. si düzenlenen Türkçe Olimpiyatları görkemli gösteriyle baş döndürürken, efsanevi manzaralar karşısında yediden yetmişe herkes beğenileri aktarıp, bu gösterilerden çok gurur duyduklarını belirtti.

115 ülkeden 700 öğrencinin katıldığı olimpiyatlarda Nijeryalısı, Almanı, Arabî, Amerikalısı yüzlerce ırk, “Tek Dil Türkçe” de birleşip büyük bir sevgi tufanı yaşatıyor. Ünlü ses sanatçılarımızın eserlerini tıpkı onlar gibi okuyan, dizi karakterlerini muhteşem taklit eden bu yetenekler tüm Türkiye’yi duygulandırdı.


Gösterilere katılan Ekmek Teknesi’nin Herodot Cevdet’i Hasan Kaçan’ da organizasyonu ne kadar başarılı bulduğunu belirtirken, Herodot Cevdet’i canlandıran Nijeryalı Halliru’yi dakikalarca alkışladı.


Samanyolu Televizyonun gözde dizisi Tek Türkiye’nin başarılı oyuncusu Ozan Çobanoğlu ise bir yandan sineması bir yandan Tek Türkiye’nin sezon finali için yoğun bir tempoda çalışırken, bu büyük organizasyonun kendisini ne kadar motive ettiğinden bahsetti. Daha sonra; “Ana dilleri Türkçe olmayan çocukların bizim dilimizi konuşmaları, beni çok mutlu ediyor. Bu durum barış ve kardeşliğin en büyük göstergesidir. Türkçe olimpiyatlarında emeği geçen herkesi içten duygularıma kutluyorum. Ülkemize gelen öğrencilerin farklı duygularla Türkçe konuşmaları insanı çok duygulandırıyor. Umarım bu olimpiyat her yıl devam eder... “ diyerek organizasyonda yerleri doldurulamaz emektarlar öğretmenlere teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder