Tek Türkiye Dizisi

13 Haziran 2009 Cumartesi

'Tek Türkiye'den rahatsız olan zihniyeti anlamak zor'

Ergenekon tutuklusu Serdar Öztürk'ün ofisinde ele geçirilen ve dün Taraf gazatesinin manşetten verdiği 'İrticayla Mücadele Eylem Planı' belgesi kamuoyunda şok etkisi yaptı. Belgenin satır aralarında medyanın, özellikle de reyting rekorları kıran Show TV'deki 'Kurtlar Vadisi Pusu' ile Samanyolu'nun iki dizisi 'Tek Türkiye' ve 'Kollama'nın da adının geçmesi dizilerin yapımcılarını şaşırttı. Adı geçen diziler hakkında olumsuz haberler yaptırılarak kamuoyundaki güvenilirliklerinin zedelenmesini hedefleyen eylem planına ilk tepki Samanyolu Yapımlar Koordinatörü Yunus Aylıdere'den geldi. Tek Türkiye'nin, barışı ve kardeşliği sabote eden terörün gerçek yüzünü anlattığını söyleyen Aylıdere, "Ülkenin birlik ve beraberliğinden, milletin huzurundan yana olan bu diziden; kim, neden rahatsız oluyor? Tek Türkiye'yi tehlikeli bulanlar kimin ve neyin savunuculuğunu yapıyor? Bu sorunu anlatırken ilaç reçetesi yazar gibi basma kalıp bir çözüm sunmuyor dizi. Terörün asla çözüm olmadığını; çözümsüz gibi gösterilen bu sorunun en azından kanla çözülemeyeceğini söylemeye çalışıyor. Özetle barış, sevgi ve kardeşlik dilinde konuşmak gerektiğini söylüyor." diyor.

Samanyolu'nda perşembe günleri ekrana gelen 'Tek Türkiye', Güneydoğu'da nasıl bir oyunun döndüğünü, kardeşi kardeşe kırdıran örgütün kimlerle nasıl bağlantılar içinde olduğunu gösteriyor. Düşman edilmeye çalışılan insanların birbirini anlaması için neler yapılması gerektiğinin de altı çiziliyor dizide. Yıllardır ülkenin doğusunda yaşanan, ama aslında tüm Türkiye'nin en büyük sorunu olan Kürt meselesiyle ilgili gerçekleri izleyicisiyle paylaşan Tek Türkiye, hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını da gösteriyor.

Tek amaçlarının barış ve kardeşliği yaymak olduğunu söyleyen Aylıdere, 'Kollama' dizisinin de adının belgede geçmesine bir anlam veremiyor: "Dizide devletin içine yuvalanmış ve adeta devlet adına hareket eden karanlık yapının ülkeyi kaos ortamına taşıması anlatılıyor. Toplumu bölmek isteyenlerin ve dindar hayat tarzında olanları töhmet altında bırakanların ipliği pazara çıkarılıyor. Kaos oluşturmak için gerektiğinde kendi adamlarını ortadan kaldıranların neyi amaçladıklarını izleyicinin bilmesi kimi rahatsız ediyor?"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder